TRANSFERUURTJE: Barça en 300 miljoen, Schuurs kost pittig bedrag

Foto: TRANSFERUURTJE: Barça en 300 miljoen, Schuurs kost pittig bedrag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het lukte directeur voetbalzaken Marc Overmars onlangs om de contracten van de grote Ajax-talenten Sontje Hansen en Devyne Rensch open te breken en te verlengen, maar de verbintenis van Brian Brobbey in de Johan Cruijff ArenA loopt nog altijd medio 2021 af… Daar komt zéér binnenkort echter verandering in, onthult de jonge spits zelf. Aan De Telegraaf vertelt hij: “Die contractverlenging komt wel goed. Mijn zaakwaarnemer Mino Raiola is in gesprek met Overmars. Ik teken honderd procent zeker bij.”

Perr Schuurs speelde best aardig in de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Liverpool en staat nu volgens de Engelse media in de concrete belangstelling van de Reds. Die zullen echter een flink bedrag over moeten maken naar Amsterdam voor hun doelwit. Verschillende kranten wijzen naar de marktwaarde van de verdediger van ongeveer 9 miljoen euro en stellen dat directeur voetbalzaken Marc Overmars hoogstwaarschijnlijk een stuk meer vraagt. Daarbovenop komt nog eens dat wintertransfers áltijd duurder zijn. Oefenmeester Erik ten Hag wil halverwege het seizoen natuurlijk geen basisspelers kwijtraken en daarom is de verwachting dat de Amsterdammers hun vraagprijs nog wat omhoog zullen gooien. Op Anfield Road denkt men desondanks dat er iets mogelijk is…

Buitenland:

Víctor Font i Manté is een van de belangrijkste kandidaten om Josep Maria Bartomeu op te volgen als voorzitter van FC Barcelona. Wordt hij gekozen, dan betekent dat echter hoogstwaarschijnlijk het einde van het dienstverband van Ronald Koeman in Camp Nou. Volgens de Spaanse roddelmedia heeft Font namelijk grote plannen. Op dit moment is hij hard op zoek naar externe financiers, waardoor hij de Catalanen van de broodnodige lucht kan verschaffen als de socios hem aanstellen. Het is al lang geen geheim meer dat de presidentskandidaat een lijntje heeft lopen naar Xavi, in wie hij de nieuwe coach van Barça ziet. De voormalige middenvelder die nu nog in het Midden-Oosten werkt, heeft echter wel perspectief nodig en daarom is Font van plan om met miljoenen te smijten. Naar verluidt acht hij het mogelijk (met hulp van de bovengenoemde financiers) om 300 miljoen euro uit te geven om een nieuw elftal te bouwen. Matthijs de Ligt (Juventus), Lautaro Martínez (Internazionale) en Joshua Kimmich (Bayern München) zijn volgens de laatste geluiden uit Spanje zijn belangrijkste doelwitten.

Het begint langzaam maar zeker te borrelen op Old Trafford omdat Manchester United het werkelijk waar dramatisch doet in de Premier League. Desondanks schraapt miljoenenaankoop Donny van de Beek de minuutjes bij elkaar bij de Red Devils. Volgens de Engelse media dreigt dit tot een ontploffing te leiden in Manchester. Gisteren ging United onderuit tegen Arsenal, waardoor de ploeg van oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer nu op een blamerende vijftiende plek staat in de competitie. Naar verluidt hebben de hoge heren op Old Trafford genoeg van de fratsen van de Noor en vinden de desbetreffende beleidsbepalers het regelrecht bizar dat Van de Beek zo weinig in actie komt voor United, ondanks dat hij het steeds zo goed doet als hij in mag vallen. Wordt het niet snel beter, dan krijgt Solskjaer vermoedelijk zijn congé. En wat dit betreft speelt de situatie van Van de Beek dus mee. We moeten niet raar opkijken als de oud-Ajacied midweeks in de Champions League in de basis staat, want het zou goed zo kunnen zijn dat de coach hiertoe verplicht wordt van hogerhand.

Kan Schuurs het niveau van Liverpool aan?

  • No way
  • Ik denk het wel!
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie