Derksen zegt sorry voor uitglijder, kou uit de lucht: “Niet meer boos”

Foto: Derksen zegt sorry voor uitglijder, kou uit de lucht: “Niet meer boos”

Onlangs maakte Johan Derksen tijdens Veronica Inside – niet voor het eerst – een nogal ongepaste grap. Het ging over de stofwisselingsziekte die Mario Götze in het verleden heeft gehad.

Het is een levensbedreigende ziekte, maar ‘De Snor’ stelde dat hij ‘die ziekte wel over zou hebben voor een leven met de knappe Ann-Kathrin Götze als vrouw’. Vervolgens schreef Danny Driehuizen, een 49-jarige vader van een zoontje met een stofwisselingsziekte, een mailtje naar de redactie van de show.

“Er wordt gedacht dat er meer kinderen aan stofwisselingsziekten doodgaan dan aan kanker. Genezen doe je niet en behandelbaar zijn er maar een paar. Vaak zijn kinderen ernstig meervoudig gehandicapt en worden ze niet volwasse. Je zegt toch ook niet: daar heb ik wel even kanker voor over? (…) Zou het mogelijk zijn dat Wilfred en Johan deze uitglijder komende vrijdag rechtzetten?”, schreef Danny.


Vervolgens ging Derksen door het stof en bood hij zijn excuses aan tijdens de eerstvolgende uitzending. Daarmee is de kous af, vertelt Danny nu aan het Algemeen Dagblad.  “Heel hoffelijk hoe Johan en Wilfred dit hebben opgepakt. Iedereen kan een uitglijder maken, maar als je het dan op deze manier oplost, dan kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Ik ben ook helemaal niet boos meer.”

Door VI kreeg de ziekte nog landelijke aandacht. “Dat is pure winst. Er zijn zoveel verschillende varianten van deze ziekte. Allemaal mensen met hun eigen verhaal. Erkenning en herkenning, dat is cruciaal voor de gezinnen die er dag en nacht mee hebben te maken”, aldus Danny tot slot.

Derksen kan maar beter stoppen met tv maken

  • Eens
  • Oneens
264+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie