Engelse media gaan los over Van de Beek: ‘Probleempje’

Soccernews

Tegen Crystal Palace mocht Donny van de Beek invallen bij Manchester United en maakte hij gelijk een doelpunt, maar tegen Luton Town in de Premier League startte hij in de basis. De Engelse media hebben vandaag wel wat te vertellen over de middenvelder: ze vragen zich af hoe coach Ole Gunnar Solskjaer hem in gaat passen.

Goal zag de Red Devils weinig sprankelend spelen, al werd er wel met 0-3 gewonnen: “Er bestaat geen twijfel over dat de hele ploeg last heeft van de korte voorbereiding, maar het was opnieuw een moeizaam optreden van United. Van de Beek liet flitsen van zijn kwaliteiten zien bij zijn basisdebuut. De Nederlander had slimme loopacties in huis. Hij heeft een duidelijke visie en had een goede connectie met Juan Mata en Jesse Lingard. Van de Beek en Mata combineerde goed in de aanloop naar de strafschop die door Brandon Williams werd verdiend.”

The Sun rept van ‘flitsen’ van een goed United: “Jesse Lingard en Van de Beek lieten bij vlagen leuke dingen zien, maar het was niet bijzonder. Het team van Solskjaer speelde een wedstrijd om snel te vergeten.” Sky Sports geeft Juan Mata een 8 als rapportcijfer, waar Dean Henderson, Eric Bailly, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Williams en Fred het moeten doen met een 7. Van de Beek krijgt een zesje.

“Werk aan de winkel”


The Guardian schrijft: “Henderson was voornamelijk toeschouwer in de openingsfase, waarin Van de Beek het initiatief nam op de nummer tien-positie. Greenwood, Rashford en Bruno Fernandes werden al vroeg de dug-out uitgestuurd voor een warming-up. De verleiding om een van deze spelers in te brengen moet groot geweest zijn toen Ighalo weigerde te profiteren van een fout in de Luton-verdediging. Van de Beek had de wedstrijd kunnen beslissen met een inzet van dichtbij. Dat Solskjaer zijn aanvallende trio moest inbrengen na 78 minuten spelen was een teken dat United nog veel werk aan de winkel heeft.”

Jamie Carragher stelt dat het moeilijk wordt voor de Noorse coach om Van de Beek te laten renderen samen met Paul Pogba en Bruno Fernandes: “Dat middenveld is voor mij niet in orde. Met Van de Beek, Fernandes en Pogba hebben ze een middenveld dat verdedigend niet stabiel is. Manchester United gaat dit seizoen echt een groot probleem hebben met het stoppen van countervoetbal.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:14
0+
PSV imponeert: “Heeft zeker met Van Basten te maken”
21:02
56+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
11+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
11+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
196+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
23+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
231+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
223+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
116+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
510+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
60+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
203+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
189+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
238+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
37+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
68+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
227+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1577+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
57+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
219+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie