“Hij is zonder twijfel de slechtste clubpresident in de geschiedenis van Barça”

Foto: “Hij is zonder twijfel de slechtste clubpresident in de geschiedenis van Barça”

De positie van voorzitter Josep Maria Bartomeu bij FC Barcelona lijkt onhoudbaar geworden te zijn na het transferverzoek dat Lionel Messi gisteren indiende bij de Catalanen. Presidentskandidaat Victor Font i Manté weet genoeg.

Hij zegt in een interview met El Transistor: “Alleen als Bartomeu opstapt is er nog een kans dat Messi bij Barcelona blijft. Maar de mensen om Messi heen denken zeker te weten dat hij zijn beslissing al heeft genomen. Dit is niet iets van de afgelopen dagen, dit speelde al voor de nederlaag (2-8 tegen Bayern München in de Champions League, red.) in Lissabon. We hebben ervoor gewaarschuwd dat dit stond te gebeuren.”

Volgens Font heeft Bartomeu de situatie compleet laten ontsporen: “Hij is zonder twijfel de slechtste clubpresident in de geschiedenis van Barcelona.” Hij heeft al met Xavi gebeld: “Ik heb vanmiddag (dinsdagmiddag, red.) met hem gesproken en we maken ons allebei grote zorgen over de club. Het zou vreselijk zijn als twee grootheden van Barcelona, zoals Messi en Guardiola dat zijn, ergens anders samen zouden werken.”

Wordt Font i Manté gekozen als nieuwe president van Barça dan stelt hij de oud-middenvelder aan als trainer, zo liet hij al eerder weten: “Als ik voorzitter word, zal Koeman geen trainer meer zijn. Ja, hij is een icoon van Barcelona. En iedereen moet hem dankbaar zijn dat hij de uitdaging wil aangaan en iedereen moet hem het allerbeste wensen. Als het noodzakelijk is, kan hij op een of andere manier een bijdrage aan ons project leveren. Het project zal over heel de club worden geïmplementeerd, van de voorzitter tot de jeugdtrainer.”

Heeft Font gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie