Atalanta en AS Roma boeken moeizame thuisoverwinningen

Atalanta Bergamo heeft goede zaken gedaan in de top van de Serie A. De Noord-Italianen versloegen Sampdoria en naderen nu nummer twee Lazio. AS Roma wipte op zijn beurt weer over Napoli

Atalanta Bergamo – Sampdoria
De thuisploeg begon met Hans Hateboer en Robin Gosens in de basiself, terwijl Marten de Roon op de bank begon. In het eerste bedrijf had de nieuwbakken topclub het niet bepaald makkelijk. Er waren kansen over en weer, maar niemand trof doel. Net na rust moest De Roon alsnog gebracht worden om de gastheren te versterken. Atalanta zette steeds meer aan en werd een kwartier voor tijd beloond. Vanuit een corner kopte de Braziliaanse verdediger Rafael Tolói van dichtbij raak.

De ban was gebroken wat het spel van Atalanta alleen maar ten goede kwam. Vijf minuten voor tijd besliste Luis Muriel met een schuiven van buiten de zestienmeter het duel. Door de overwinning komt Atalanta op 66 punten, waarmee het Lazio op twee punten nadert. Internazionale komt donderdagavond nog in actie tegen Hellas Verona en kan de derde plaats overnemen.

AS Roma-Parma
Daarachter strijden AS Roma en Napoli om plaats vijf. De Zuid-Italianen wonnen eerder op de avond door de winnende goal van Hirving Lozano tegen Genoa (1-2). Roma moest winnen van Parma om Napoli te passeren op doelsaldo. Justin Kluivert werd om ‘technische redenen’ buiten de selectie gehouden, terwijl de geruchten rond een vertrek steeds hardnekkiger worden. De start van de thuisploeg was belabberd: na een kleine tien minuten zette Juraj Kucka de bezoekers op voorsprong.

Net voor rust deden de Romeinen weer wat terug via Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër schoot beheerst de gelijkmaker tegen de touwen. Na rust ging Roma door en kwam het ook op voorsprong. Van een behoorlijke afstand was het Jordan Veretout die doel trof. In de slotfase zette Parma nog even aan. Een kwartier voor tijd vond de ploeg dat het recht had op een penalty, maar de VAR besliste anders. De club uit de hoofdstad hield stand en stelde de overwinning veilig.