Koppositie FC Barcelona wankelt door remise bij Sevilla

Foto: Koppositie FC Barcelona wankelt door remise bij Sevilla

Quique Setién noemde het deze week onwaarschijnlijk dat FC Barcelona alle resterende duels zou gaan winnen. Vrijdagavond kreeg de trainer direct het gelijk aan zijn zijde door toedoen van Sevilla: 0-0.

Lionel Messi kreeg de beste kans van de eerste helft. De Argentijnse sterspeler had zijn 700ste doelpunt in het shirt van het Frenkie de Jong-loze Barcelona graag willen maken, maar zijn vrije trap kon door Jules Koundé nog net over worden gewerkt en dus stond het halverwege nog 0-0.

Luuk de Jong begon in de basis bij Sevilla en werd na 69 minuten afgelost door oud-Ajacied Nemanja Gudelj. De voormalig spits van PSV was eerder dit seizoen in Camp Nou al zeer ongelukkig en ook in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán kon hij weinig uitrichten. De Jong kreeg daarbij ook wel erg weinig hulp van medespelers.

FC Barcelona had het defensief redelijk voor elkaar, maar in de tweede helft had Sevilla er nog zomaar met de winst vandoor kunnen gaan. Het was aan doelman Marc-André ter Stegen te danken dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Lucas Ocampos zorgde voor serieuze dreiging.

Een Catalaans slotoffensief leverde geen treffer meer op. Dat is een grote tegenvaller voor Barcelona, dat zondagavond de koppositie kwijt kan raken als Real Madrid wint bij de huidige nummer zes Real Sociedad. De Madrilenen komen in dat geval op basis van onderling resultaat aan kop in La Liga. Sevilla blijft derde op serieuze afstand van de bovenste twee.

Wie pakt de Spaanse titel?

  • FC Barcelona
  • Real Madrid
417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie