Eriksen over Tottenham: “Er zijn veel sterkere teams in Engeland”

Foto: Eriksen over Tottenham: “Er zijn veel sterkere teams in Engeland”

Christian Eriksen is blij dat de Italiaanse regering toestaat dat voetbalteams weer gaan trainen. Dat vertelt hij in gesprek met het Deense Jyllands Posten.

De creatieve middenvelder merkte dat hij niet zonder voetbal kan. “Ik heb de bal inmiddels zeven weken niet meer aangeraakt. Het is de langste periode zonder voetbal in mijn leven en ik moet eerlijk toegeven: persoonlijk begin ik het écht te missen.”

Laatst werd de Deen in Italië nog aangehouden, zo vertelt hij. “De politie hield me tegen en in mijn nogal slechte Italiaans moest ik uitleggen wat ik aan het doen was, waar ik heen ging en waarom ik het huis uit was. Ik heb nog nooit zoveel vrije tijd gehad en je kunt niet eens echt gaan winkelen. We kunnen niet klagen, omdat het voor veel anderen veel moeilijker is, maar het is zo anders dan het leven dat we gewend zijn.”

Eriksen is nog altijd blij met de stap naar Italië. “Ik denk dat dit de juiste zet, omdat ze me heel graag wilden contracteren, en dat is belangrijk voor een speler om te weten dat hij gewenst is. Het betekende dat ze alles zouden hebben gedaan om me binnen te halen. Sommige Tottenham-fans werden boos toen ik in een BBC-interview zei dat ik een grotere kans had om iets te winnen bij Inter, maar dat is de waarheid: er zijn veel sterkere teams in Engeland.”

Heeft Eriksen de juiste stap gezet?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie