“Het mooie aan Robben was dat hij zich niet verlaagde tot mijn niveau”

Foto: “Het mooie aan Robben was dat hij zich niet verlaagde tot mijn niveau”

Dennis Aogo wordt nog wel eens badend in het zweet wakker als hij aan de duels met Arjen Robben terugdenkt. De twaalfvoudig international van Duitsland legde het in de persoonlijke duels geregeld af tegen de Nederlandse dribbelaar.

“Wie mijn zwaarste tegenstander was? Arjen Robben natuurlijk”, zegt de linksback, die onder meer voor Hamburger SV en Schalke 04 uitkwam, tegen Spox. “Hij heeft extreem veel indruk op mij gemaakt. Ik probeerde hem in wedstrijden vaak te provoceren of beledigen, maar hij was zo gefocust dat hij niets liet merken. Dat hield hij negentig minuten vol. Hij heeft me meerdere keren aan stukken gescheurd.”

Robben verblikte of verbloosde niet, ondanks dat hij verbaal het nodige te verduren kreeg. “Zelfs als ik hem beledigde, bleef hij een gentleman. Er zijn spelers die hun gram halen, maar Robben schudde na de wedstrijd altijd respectvol mijn hand. En natuurlijk wenste hij me het beste. Dat deed veel meer pijn dan wanneer hij mij ook had beledigd.”

Aogo noemt Robben een ‘echte sportman en bijna niet te stoppen’. “Iedereen wist wat hij ging doen, maar zijn snelheid en timing waren uniek. Ook op menselijk vlak was hij buitengewoon, omdat hij zich – in dit geval bij mij – niet verlaagde tot mijn niveau. Ik neem mijn hoed diep af voor Arjen Robben.”

Zie jij Robben als één van de beste vleugelaanvallers van zijn generatie?

  • 100%!
  • Dat toch niet…
410+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie