10 grote namen die een Eredivisie-comeback overwegen

Foto: 10 grote namen die een Eredivisie-comeback overwegen

De Eredivisie staat bekend om het opleiden van (grote) talenten. Dat zal in de toekomst niet veranderen, maar geroutineerde spelers zijn natuurlijk ook van harte welkom op de Nederlandse voetbalvelden. SoccerNews.nl selecteert tien aansprekende voetballers op een rijtje die een terugkeer in de Eredivisie overwegen.

10. Bruno Martins Indi (Stoke City)

Martins Indi genoot grote populariteit als verdediger van Feyenoord. Inmiddels speelt de geboren Portugees alweer vijf jaar in Engeland, maar Het Legioen is hem duidelijk nog niet vergeten. In het Feyenoord Magazine vertelde hij onlangs: “Ik kom niet heel vaak terug, maar als ik er ben, vraagt sowieso wel iemand: Bruno, wanneer kom je naar Feyenoord?

9. Ibrahim Afellay (clubloos)

PSV maakte donderdagochtend bekend dat Afellay terug op het oude nest is. De clubloze middenvelder heeft toestemming gekregen om zijn revalidatieproces voort te zetten in Eindhoven. In het verleden is al vaker gebleken dat dergelijke situaties regelmatig leiden tot een definitieve terugkeer. Waarom ook niet?

8. Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur)

Alderweireld werd eerder dit seizoen plotseling gelinkt aan een snelle terugkeer in Amsterdam. Het voormalige gastgezin liet weten dat het pogingen onderneemt om de Belgische verdediger te verleiden tot een hereniging bij Ajax. In zijn nog eenjarige contract met Tottenham is een clausule van 25 miljoen pond opgenomen.

7. Marco van Ginkel (Chelsea)

Van Ginkel werd de voorbije seizoenen telkens door Chelsea uitgeleend aan PSV. Afgelopen zomer leek de Eindhovense club zich op te maken voor een definitieve transfer, ware het niet dat een zware knieblessure roet in het eten gooide. Gezien zijn geringe perspectief in Londen lijkt een transfer voor volgend seizoen wél een optie.

6. Daryl Janmaat (Watford)

Janmaat werd afgelopen zomer al concreet ter sprake gebracht bij Feyenoord. De rechtsback van het Engelse Watford liet onmiddellijk weten interesse te hebben in een terugkeer naar Rotterdam. Financieel lukte dat helaas niet, maar de Oranje-international is dus te porren voor een nieuwe uitdaging in de Eredivisie.

5. Eljero Elia (Istanbul Basaksehir)

Elia nam na het kampioenschap van Feyenoord in 2017 afscheid. De vleugelaanvaller besloot zijn geluk te beproeven bij het Turkse Istsanbul Basaksehir, dat dit seizoen afkoerst op de landstitel. Misschien is dat voor Elia wederom hét signaal om een transfer te maken en het is bekend dat hij een Eredivisie-comeback in overweging wil nemen.

4. Jasper Cillessen (FC Barcelona)

Ajax dreigt komende zomer André Onana kwijt te raken aan FC Barcelona. De Kameroener zou de opvolger moeten worden van Cillessen, die niet langer de bank warm wil houden in Camp Nou. Clubs als Arsenal en FC Barcelona hebben de Oranje-international naar verluidt op de korrel, maar recentelijk liet hij weten open te staan voor een verrassende terugkeer in de Johan Cruijff ArenA.

3. Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

Net als Alderweireld mag Vertonghen niet ontbreken in dit overzicht. De Belgische verdediger heeft het uitstekend naar zijn zin bij Tottenham, waar hij indien fit een zekerheidje is. In gesprek met Ziggo Sport liet Vertonghen de deur naar Ajax echter op een kier: “Het hangt echter van zoveel factoren af. Fitheid, waar heb ik zelf zin in, wat wil de club met mij. Maar het zal altijd een optie blijven.”

2. Luis Suárez (FC Barcelona)

Ajax heeft voor de komende jaren een waanzinnig budget te besteden. De clubleiding is al in staat gebleken om spelers als Daley Blind en Dusan Tadic terug te lokken naar de Eredivisie. Waarom zou Suárez niet de volgende zijn? De Uruguayaan heeft al meermaals laten weten graag nog eens voor Ajax te willen spelen en deze week nog noemde hij zichzelf ‘Ajacied’…

1. Arjen Robben (Bayern München)

Robben heeft dit seizoen besloten om na tien seizoenen af te zwaaien bij Bayern München. Voor de oud-international wacht nu een loodzware beslissing: stoppen met voetballen, een nieuw avontuur in het buitenland óf terugkeren naar Nederland? Zowel PSV als FC Groningen heeft al aangegeven dat Robben weer welkom is.

Welke mogelijke terugkeer heeft je voorkeur?

  • Martins Indi
  • Afellay
  • Alderweireld
  • Van Ginkel
  • Janmaat
  • Elia
  • Cillessen
  • Vertonghen
  • Suárez
  • Robben
1382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:19
2+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
16+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
90+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1428+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
33+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
141+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
205+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
28+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
101+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
59+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
104+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
50+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
193+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4033+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
225+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
327+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
214+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
65+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
240+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
175+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie