10 bijzondere karakters in het Nederlandse voetbal

Soccernews

Het Nederlandse voetbal heeft talloze bijzondere spelers voortgebracht. De meesten blijven hangen vanwege hun capaciteiten als voetballer, maar anderen vallen juist op met opvallende eigenschappen. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien opmerkelijke karakters op een rijtje.

[b]10. Kees Kwakman[/b]
Kwakman heeft een aantal clubs versleten, maar heeft vooral naam gemaakt als speler van FC Volendam. Tegenwoordig speelt de verdediger annex middenvelder weer voor [i]Het Andere Oranje[/i]. Kwakman kreeg vooral lof na zijn parodie op Quincy Promes.

[b]9. René van der Gijp[/b]
Van der Gijp kon behoorlijk voetballen getuige zijn verleden bij PSV en Oranje, maar sloot zijn carrière zonder glans af. Voor de vleugelaanvaller was de lol belangrijker. Tegenwoordig maakt [i]Gijp[/i] indruk in het praatprogramma Voetbal Inside.

[b]8. Michiel Kramer[/b]
Kramer heeft niet zoveel met dwingende trainers en journalisten. Zo noemde de boomlange spits van Feyenoord veel mensen in het wereldje zelfs ‘engnekken’. Kramer zegt wat hij denkt en dat valt hem te prijzen.

[b]7. Joey van den Berg[/b]
Sommigen beoordelen Van den Berg vooral als zeurpiet en/of schopper, maar de aanvoerder van sc Heerenveen is meer dan dat. Hij is goudeerlijk, werkt keihard, heeft humor en kan nog aardig voetballen ook. Een unieke verschijning anno 2015.

[b]6. Patrick Pothuizen[/b]
Pothuizen verzamelde een hoop gele kaarten in zijn carrière en menigeen kan zijn reactie na het behaalde record nog wel herinneren. Maar voetballend droeg hij ook zeker iets bij, getuige deze bijzondere invalbeurt.

[b]5. Andy van der Meyde[/b]
Van der Meyde kwam als buitenspeler uit voor FC Twente, Ajax, Internazionale, Everton en PSV. Een mooie erelijst, maar zijn voetbalcarrière blijft desondanks niet lang hangen. Zijn gedrag buiten het veld des te meer. Het leverde zelfs een tv-serie op.

[b]4. Royston Drenthe[/b]
Drenthe heeft sinds zijn vertrek bij Feyenoord tal van clubs versleten, met Real Madrid als hoogtepunt. Helaas zijn diens kwaliteiten in de vergetelheid geraakt en herinneren we vooral de filmpjes buiten het veld nog…

[b]3. Theo Janssen[/b]
Janssen heeft in zijn carrière een aantal fantastische doelpunten geproduceerd. Zijn traptechniek was fantastisch, maar hij was bovenal een echte cultheld. Herinner je zijn valpartij na het kampioenschap van FC Twente bijvoorbeeld nog?

[b]2. Tom Beugelsdijk[/b]
Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder Beugelsdijk. De centrale verdediger is sinds dit seizoen weer terug in het tenue van ADO Den Haag en dat is alleen maar toe te juichen. Van deze beelden komt hij vermoedelijk nooit meer af.

[b]1. Sjaak Polak[/b]
Ook Polak mag absoluut niet in deze lijst ontbreken. De middenvelder speelde voor clubs als FC Twente, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam en BV Veendam, maar bleef vooral in de herinnering hangen vanwege zijn prachtige uitspraken na afloop.

Wie heeft het mooiste karakter?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1022+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:40
13+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
181+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
13+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
5+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
1+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
234+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
165+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
229+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
259+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
203+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
23:22
338+
Van Persie maakt indruk: “Echt uniek”
23:12
52+
Roda-speaker zit fout: “Ben ook maar een mens”
23:00
765+
‘Virgil van Dijk ongelukkig in Liverpool’
22:47
38+
Simons pakt eerste rode kaart als prof
22:36
106+
Bizarre beelden: Roda-euforie valt in het water
22:13
256+
Ten Hag reageert: terugkeer bij Ajax?
22:02
71+
Willem II promoveert naar de Eredivisie
22:00
43+
Go Ahead Eagles bijna zeker van play-offs
21:53
44+
Almere City veilig na punt tegen Heerenveen
21:37
214+
Tip voor Feyenoord: “Veldtraining geweldig”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie