Strafschoppenfestijn vloert Real hard in Valencia

Real Madrid heeft een dramatische zondagavond beleefd in en tegen Valencia. In het Mestalla ging het helemaal mis door een strafschoppenfestijn: 4-1.

Real Madrid begon nog hoopgevend aan de wedstrijd in Valencia. Karim Benzema schoot de bal tegen de touwen en leek daarmee de basis te leggen voor een zege, maar niets was minder waar. Valencia kwam langszij dankzij een penalty van Carlos Soler. Zijn eerste poging ging overigens nog mis, maar Yunus Musah bleek te vroeg te zijn ingelopen voor de doeltreffende rebound en dus moest de poging opnieuw. Soler maakte nu geen fout.

De avond verliep nog desastreuser voor de Madrilenen. Raphaël Varane werkte de bal ongelukkig over zijn eigen doellijn en dankzij de VAR werd de arbitrage daar ook op gewezen: 2-1. Kort daarna mochten beide ploegen naar binnen voor de rust.

In de tweede helft lukte het Real niet om minstens een gelijkspel uit het vuur te slepen. Sterker nog: binnen twintig minuten ging de bal nog tweemaal op de stip namens Valencia en beide keren maakte Soler het koelbloedig af. Met zijn hattrick heeft Valencia weer zicht op de Spaanse subtop, waar Real Madrid als nummer vier op vier punten van koploper Real Sociedad blijft.

Scoreverloop: 0-1 (23′) Karim Benzema, 1-1 (35′) Carlos Soler (strafschop), 2-1 (45′) Raphaël Varane (eigen doelpunt), 3-1 (54′) Carlos Soler (strafschop), 4-1 (63′) Carlos Soler (strafschop)

Gaat Real Madrid opnieuw de titel pakken?

287+ Votes

11:49
0+
Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”
11:26
1+
Dit zijn de opstellingen van Heracles Almelo en RKC Waalwijk
11:18
9+
Opstellingen PSV en Sparta: Geen verrassingen aan Eindhovense kant in kampioenswedstrijd