Coronavirus treft Thorsby: “Rekende op een positieve uitslag”

Foto: Coronavirus treft Thorsby: “Rekende op een positieve uitslag”

Het coronavirus raakt ook voetballers in fysiek opzicht. Sampdoria-middenvelder Morten Thorsby werd woensdag positief getest en zit sindsdien in quarantaine.

“Ik rekende op een positieve uitslag”, vertelt de Noor aan de Leeuwarder Courant. “Daarom schrok ik niet toen dat daadwerkelijk het geval was. Bij negen spelers van Sampdoria is het virus nu vastgesteld. We zitten allemaal in quarantaine. De club zorgt ervoor dat we boodschappen krijgen.”

De oud-speler van sc Heerenveen heeft geen idee wanneer hij weer kan en mag voetballen. “fficieel in het eerste weekeinde van april. Maar niemand kijkt er verbaasd van op als het langer duurt. Tot die tijd moeten we onszelf fit zien te houden. We hebben van de club een individueel programma meegekregen. Daar begin ik volgende week mee.”

“Ik merk dat mijn weerstand deze week wel een beetje is verslechterd. Dan moet je voorzichtig zijn met je trainingsprikkels, ook al ben ik jong en heb ik als topsporter een grote longinhoud”, aldus Thorsby. “Deze onderbreking komt dan ook op een vervelend moment. Maar vooropgesteld: dat geldt voor iedereen in de wereld. Want echt, voetbal is niet het belangrijkste. Ik hoop dat we dit virus snel onder controle krijgen.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie