PSV Onder 18 pakt titel na ‘schandalige’ strafschoppenserie tegen Ajax

PSV Onder 18 heeft zich zaterdagmiddag tot de kampioen van Nederland in hun leeftijdsklasse gekroond. De titel werd gepakt na een gewonnen strafschoppenserie tegen concurrent Ajax. Het werd een veelbesproken penaltyreeks.

PSV Onder 18 landskampioen na penaltyreeks tegen Ajax

Na 120 minuten spelen stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord door goals van Ajacied Rida Chahid en PSV’er Julian Kwaaitaal. De Eindhovenaren scoorden in de blessuretijd nog en sleepten er daardoor een verlenging uit. Daarin werd niet gescoord, de penaltyreeks ging gewonnen dankzij de winnende van Renzo Tytens.

Op Twitter ging het na afloop echter vooral over het bijzonder onsportieve gedrag van de jonkies rond de penalty’s. Er werd van alles gedaan om de tegenstander uit de concentratie te krijgen en een Ajax-speler kreeg zelfs nog een rode kaart tijdens de reeks. De mannen van trainer Theo Lucius konden als laatst lachen.