Van de Looi schenkt klare wijn over EK-ambities Jong Oranje

Foto: Van de Looi schenkt klare wijn over EK-ambities Jong Oranje

Voor Jong Oranje komt er een belangrijk toernooi aan. Op 21 juni begint in Georgië en Roemenië het EK voetbal voor de manschappen van bondscoach Erwin van de Looi. De bondscoach, die na het toernooi afscheid neemt van Jong Oranje, heeft een duidelijk doel voor ogen: de EK-titel.

EK-titel als doel voor Jong Oranje

In gesprek met Voetbal International is Van de Looi helder over zijn ambities. “We willen het beter doen dan twee jaar terug. Toen haalden we de halve finale. Ons doel? Europees kampioen worden.” Volgens de keuzeheer is de basis daarvoor gelegd in de kwalificatiereeks. “Aankomende week gaan we daar op verder bouwen. De spelprincipes, bepaalde afspraken en de manier van voetballen. Ik ben dan ook blij met de oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Tsjechië. Twee prima tegenstanders die ook naar het EK gaan.”

Jong Oranje-systeem aanpassen

Van de Looi overweegt wel om zijn systeem iets aan te passen in de oefenwedstrijden, mede ook door de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft. “In de laatste twee wedstrijden speelden we met drie centrale verdedigers. Dat is nu minder waarschijnlijk, ook omdat we simpelweg minder keuze hebben. Zowel aan de linker- als aan de rechterkant hebben we daarentegen wat meer opties. Daar zit wel een gedachte achter. Er zitten jongens bij die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Bovendien is het goed om de concurrentie op het veld te zien.”

De bondscoach van Jong Oranje zegt zin te hebben in het toernooi en is vooral benieuwd hoe de samenwerking tussen bepaalde spelers gaat lopen. “Dit is de periode waarin je kan ontdekken of jongens complementair zijn aan elkaar. Het kan zijn dat we – mede door de beschikbare spelers – in een iets andere formatie gaan spelen. Maar onze spelprincipes blijven hetzelfde. Daar werken we al twee jaar mee.”

Eindigt Frankrijk tegen Nederland in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Jong Oranje het EK kan winnen?

  • Ja, zijn een kanshebber
  • Nee, dat is te hoog gegrepen
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie