Juventus viert Pogba-rentree met derbyzege

Juventus heeft de stadsderby tegen Torino dinsdagavond in winst omgezet. De Oude Dame kwam tot twee keer toe op achterstand, maar toonde veerkracht: 4-2.

Torino schoot fantastisch uit de startblokken. Al in de tweede minuut viel een verlengde hoekschop bij de tweede paal voor de voeten van Yann Karamoh, die geheel vrijstaand de 0-1 tegen de touwen schoot. In de Derby della Mole maakte de Serie A-gigant binnen twintig minuten gelijk: Juan Cuadrado schoot met enig fortuin de 1-1 tegen de touwen.

Perr Schuurs en consorten namen vlak voor rust opnieuw de leiding. Een voorzet werd door Antonio Sanabria in de korte hoek binnen geprikt, waardoor Juventus opnieuw kon beginnen. Daar slaagden de manschappen van trainer Massimiliano Allegri goed in door nog voor de theepauze langszij te komen via verdediger Danilo.

Paul Pogba maakte in de tweede helft zijn rentree na maandenlang te zijn uitgeschakeld. De Fransman zag dat zijn teamgenoten het duel in de laatste twintig minuten naar zich toe trokken. Verdediger Gleison Bremer kopte de 3-2 tegen de touwen, waar Adrien Rabiot de wedstrijd beslist.

Scoreverloop: 0-1 (2′) Y. Karamoh, 1-1 (16′) J. Cuadrado, 1-2 (43′) A. Sanabria, 2-2 (45′) Danilo, 3-2 (71′) G. Bremer, 4-2 (’81’) A. Rabiot