Ziyech wekt verbazing: ‘Dat zie je niet bij Chelsea’

Foto: Ziyech wekt verbazing: ‘Dat zie je niet bij Chelsea’

Marokko staat in de kwartfinale van het WK, nadat het Spanje wist uit te schakelen na strafschoppen. Hakim Ziyech hoort tot de uitblinkers van het Marokkaanse elftal en kan dan ook op de nodige lofzang rekenen. Zo ook van Roy Keane, die de aanvaller echter geen schim vindt van de speler die hij bij Chelsea is.

Ziyech komt bij Chelsea nauwelijks aan spelen toe en lijkt voor een winterse transfer te staan. Op het WK in Qatar maakte de spelmaker al meer minuten dan in de eerste seizoenshelft bij Chelsea. Op het WK speelde Ziyech al 376 minuten, bij The Blues waren dat slechts 272 minuten.

Ziyech baart opzien

In de studio van Sky Sports vindt Keane de transformatie van Ziyech dan ook verbazingwekkend. “Marokko is briljant geweest en dat heb ik niet zien aankomen. Ziyech lijkt wel een andere speler. Hij is een grote persoonlijkheid bij Marokko. Dat zag je niet bij Chelsea.”

Keane denkt wel te weten waarom Ziyech zo goed gedijt bij de Leeuwen van de Atlas. “Het is een andere omgeving. Soms worstelt een speler bij zijn club. Een WK en interlandvoetbal kan een persoonlijkheid soms beter passen.” Zaterdag komt Ziyech weer met Marokko in actie als het in de kwartfinale speelt tegen Portugal.

33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie