Arsenal loopt averij op na rode kaart Aubameyang

Waar Arsenal in de vorige Premier League-speelronde nog knap wist te winnen van Manchester United met 2-0, zijn de mannen van coach Mikel Arteta tegen Crystal Palace toch weer tegen puntenverlies aangelopen. Op Selhurst Park werd het namelijk 1-1.

De Gunners begonnen heel erg goed aan hun wedstrijd van zaterdagmiddag en zetten de thuisploeg vanaf minuut één onder druk. Dat leverde ook een doelpunt op, na een twintigtal minuten spelen, toen Pierre-Emerick Aubameyang zijn werkgever op voorsprong zette.

Daarna viel Arsenal echter heel erg ver terug en was het de beurt aan Palace om gas te geven. De Eagles kwamen vlak na rust op gelijke hoogte, maar hadden daar wel wat fortuin bij nodig. Een inzet van Jordan Ayew werd getoucheerd door David Luiz, waardoor doelman Bernd Leno kansloos was… Vlak daarna werd het nog wat erger voor het team van Arteta, want Aubameyang beging een schandalige overtreding op Max Meyer, waarna de videoscheidsrechter ingreep en de Gabonees een rode kaart onder zijn neus geduwd kreeg.

In het restant van het duel kon het beide kanten op: Palace was een keertje gevaarlijk en Sokratis haalde een bal van de lijn, en aan de andere kant van het veld raakte Nicolas Pépé de paal. Er werd echter niet meer gescoord.

Scoreverloop: 0-1 (12′) P.E. Aubameyang, 1-1 (54′) J. Ayew

Gaat Arsenal dit seizoen Europees voetbal halen?