Puntenverlies Tottenham Hotspur na late penalty

Tottenham Hotspur verloor zijn eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen met 0-1 van Everton, maar zette dat recht met een klinkende overwinning op Southampton (2-5). Op zondagmiddag werd er echter weer puntenverlies geleden, tegen Newcastle United werd het 1-1.

De mannen van coach José Mourinho begonnen ijzersterk aan hun thuiswedstrijd en de tegenstander had het aan doelman Karl Darlow te danken dat het niet heel erg snel 1-0 werd, want de goalie schudde een aantal wereldreddingen uit zijn mouw. Na 25 minuutjes spelen werd hij alsnog geklopt: Harry Kane was aangever en voor Lucas Moura was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken.

Daarna hadden de Spurs vooral heel erg veel pech, want Heung-Min Son raakte achtereenvolgens de paal en de lat. Het was eigenlijk een klein wonder dat het ‘maar’ 1-0 bleef.

Na de rust bleef Son achter in de kleedkamer en kwam Steven Bergwijn binnen de lijnen. Lang leek het 1-0 te blijven, maar in de blessuretijd kreeg Newcastle een penalty na hands van Eric Dier na een kopbal van Andy Carroll. Callum Wilson scoorde vanaf 11 meter. Na het laatste fluitsignaal kreeg Harry Kane nog een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding.

Scoreverloop: 1-0 (25′) L. Moura, 1-1 (90′) C. Wilson