Inter verslaat Atalanta en pakt tweede plek, record voor Immobile

Foto: Inter verslaat Atalanta en pakt tweede plek, record voor Immobile

Op de allerlaatste Serie A-speeldag heeft Internazionale de tweede plek veiliggesteld door van concurrent Atalanta Bergamo te winnen in een rechtstreeks duel. In het Stadio Atleti Azzurri d’Italia werd het 0-2 voor de Nerazzurri.

De ploeg van oefenmeester Antonio Conte schoot dan ook werkelijk waar uit de startblokken. Al na vijftig seconden spelen kopte Danilo D’Ambrosio zijn club op voorsprong uit een voorzet van Ashley Young. En niet zo heel veel later tekende de Engelse vleugelverdediger zelf voor de 0-2, hij trok naar binnen en verschalkte keeper Marco Sportiello met een krulschot.

In de tweede helft wisselde coach Gian Piero Gasperini van de thuisploeg flink, hij bracht Hans Hateboer, Luis Muriel en Ruslan Malinovsky in de ploeg voor Timothy Castagne, Mario Pasalic en Remo Freuler. Zijn omzettingen misten echter het gesorteerde effect, want Atalanta kon gewoonweg amper een vuist maken en kwam niet eens tot schoten op doel. 

Het was daarom ook Inter dat aan het langste eind trok en de tweede plek in de Serie A veroverde. Met zijn derde plaats speelt Atalanta volgend seizoen wel ‘gewoon’ Champions League-voetbal.

Scoreverloop: 0-1 (1′) D. D’Ambrosio, 0-1 (19′) A. Young

Napoli – Lazio 3-1

SS Lazio verloor zijn laatste competitiewedstrijd dan wel van Napoli, maar Ciro Immobile kwam wél tot scoren voor de Romeinen en evenaarde een prestigieus record. Het was al weer zijn 36e doelpunt van dit seizoen en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Gonzalo Higuaín, die er in het seizoen 2015-2016 óók 36 maakte in Italië. Fabián Ruíz, Lorenzo Insigne en Matteo Politano maakten de goals namens Napoli.

AC Milan – Cagliari 3-0

AC Milan was natuurlijk al heel goed uit de coronabreak gekomen en gaf zijn goede serie een vervolg tegen Cagliari. Zlatan Ibrahimovic miste wel een penalty, maar nam later in de wedstrijd wraak met een soort raket. Ragnar Klavan (eigen doelpunt) en Samuel Castillejo kwamen ook op het scorebord te staan.

Juventus – AS Roma 1-3

Juventus nam zijn laatste Serie A-wedstrijd niet bepaald serieus en dat was te merken ook. De Oude Dame werd overklast door AS Roma, dat met 1-3 won in het Allianz Stadium. Via Higuaín kwam Juve nog wel op 1-0, maar daarna scoorden Nikola Kalinic en Diego Perotti (die laatste twee keer).

Terechte uitslagen?

  • Ja
  • Niet allemaal
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie