TRANSFERUURTJE: Ajax betaalt miljoenen, middelvinger Manchester City

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax betaalt miljoenen, middelvinger Manchester City

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Voetbal International bevestigt de eerdere berichtgeving van de Deense media: Ajax werkt aan de komst van Mohammed Kudus van FC Nordsjaelland. De negentienjarige aanvaller kost de Amsterdammers hoogstwaarschijnlijk een flink bedrag. Het blad bericht namelijk: “Op zoek naar versterking is Ajax opnieuw uitgekomen in Denemarken. De Amsterdammers hebben het vizier gericht op Mohammed Kudus, de negentienjarige Ghanese spits van het FC Nordsjaelland. De verrichtingen van Kudus worden al langere tijd nadrukkelijk gevolgd door Ajax. Alle bevindingen zijn dusdanig positief dat de Amsterdamse clubleiding werk maakt van de komst van de aanvaller, die naar verluidt 8 miljoen euro moet kosten.” Kudus beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de Deense competitie: “Het leverde veel belangstelling op. Clubs als Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Everton, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur werden genoemd als mogelijke bestemming. FC Nordsjaelland besloot Kudus daarom de afgelopen tijd vrijaf te geven. Kudus miste daarom de duels met Bröndby IF en FC Midtjylland in de play-offs om het kampioenschap. Volgens Deense media zou de voorkeur van Kudus uitgaan naar een overgang naar Ajax.”

Een jaartje geleden tikte Juventus Matthijs de Ligt op de kop bij Ajax voor ongeveer 85 miljoen euro (75 miljoen voor de Amsterdammers en de rest voor zaakwaarnemer Mino Raiola). Nu is De Oude Dame alweer geïnteresseerd in een Ajacied. Volgens het medium Corriere Torino aast de nummer één van de Serie A op de handtekening van Sergiño Dest. De grootmacht uit Turijn heeft een nieuwe rechtsback nodig en de international van de Verenigde Staten zou de eerste keuze zijn van de technische staf in het Allianz Stadium. De bovengenoemde krant schrijft vandaag dat de zaakwaarnemer van de vleugelverdediger, Jonathan Barnett, al met de clubleiding van Juventus om de tafel heeft gezeten. De beide partijen hadden geen moeite om elkaar te vinden, want de spelersmakelaar in kwestie (van het bureau Stellar Group) behartigt ook de zaken van keeper Wojciech Szczesny, die zijn contract in Turijn onlangs verlengde.Ajax laat zich niet afleiden door de aanhoudende geruchtenstroom rond André Onana. De directie gaat zelfs proberen om de transfer van de Kameroener wéér uit te stellen. De Telegraaf bericht: “Marc Overmars wil verrassen en onderneemt een poging om André Onana (24) een seizoen langer bij Ajax te houden. Nu de interesse van de Europese top voor de Kat uit Kameroen mede door de financiële gevolgen van de coronacrisis voorlopig uitblijft, ziet de directeur voetbalzaken zijn kans schoon.” Daar voegt het medium aan toe: “Overmars heeft Onana (24) gevraagd zijn vertrekwens even in het achterhoofd te parkeren, nog een jaar bij Ajax te blijven en biedt de doelman de mogelijkheid zijn contract tot medio 2022 op te waarderen en met één jaar te verlengen. Onana heeft het voorstel dat zijn zaakwaarnemer Albert Botines van Overmars kreeg in beraad, maar vindt het – nu de transfermarkt tot begin oktober open is – te vroeg om op dit moment al te beslissen.”

Voor de coronacrisis kreeg oefenmeester Roger Schmidt de toezegging van PSV dat hij zou mogen investeren. De Duitser heeft nu echter te dealen met een hele andere situatie, al hebben de Eindhovenaren versterkingen nog niet helemaal uit hun hoofd gezet. Het Algemeen Dagblad geeft een update over de transferplannen van de Eredivisie-topclub: “PSV houdt er rekening mee dat er op het keepersfront nog iets gaat gebeuren, kijkt naar een centrale verdediger, linksback en een middenvelder. Niet alleen Jeroen Zoet, maar ook Robbin Ruiter zou een stap kunnen maken. Hij staat er bij meerdere Nederlandse clubs goed op. Mutaties in andere linies zijn niet uitgesloten. Zo is bijvoorbeeld Alireza Jahanbakhsh van Brighton & Hove Albion eerder al eens genoemd als optie, maar er zal aan de huidige bezetting in de frontlinie wel iets moeten veranderen om hem te kunnen halen.”

Buitenland:

Manchester City zou aanvankelijk voor twee jaar uitgesloten worden van het spelen van Europees voetbal, maar het sporttribunaal CAS draaide die straf terug. Zouden de Citizens hun lesje geleerd hebben? Het lijkt er niet op… De UEFA stelde vast dat de grootmacht de regels met betrekking tot Financial Fair Play aan zijn laars gelapt had, al kwam het CAS dus tot een andere conclusie. Het is in ieder geval geen reden voor City om het rustig aan te doen. Voetbal International schrijft vandaag: “De Daily Mirror heeft begrepen dat er een nieuw contract in de maak is voor Josep Guardiola. De Spanjaard is sinds 2016 werkzaam bij City en ligt nog maar tot volgend jaar zomer vast in het Etihad Stadium. De leiding wil Guardiola er echter van overtuigen om een nieuwe, langdurige verbintenis te tekenen. Dit tegen een fors salaris, uiteraard.” Het blad vervolgt: “Een andere manier om Guardiola te verleiden is een flink oorlogsbudget voor de transfermarkt. The Guardian meldt dat Guardiola na de beslissing van het CAS 150 miljoen pond, omgerekend ruim 166 miljoen euro, kan uitgeven aan de komst van nieuwe spelers. De coronacrisis raakt City nauwelijks tot niet. Guardiola zou vooral op zoek zijn naar een nieuwe centrale verdediger. Kalidou Koulibaly van Napoli en David Alaba van Bayern München zijn daarvoor de topkandidaten.”

Wesley Sneijder overweegt een comeback te maken als profvoetballer in de Galgenwaard bij FC Utrecht, maar de kleine middenvelder uit Ondiep heeft nóg een optie. Ook het Mexicaanse Club Veracruzano de Fútbol Tiburón wil hem namelijk hebben. De club in kwestie heeft ook eventjes gedacht aan Arjen Robben. De Bedumer is geen optie meer, want die heeft voor FC Groningen gekozen. Wel hoopt voorzitter Diego Bartalotta nog op de komst van Djibril Cissé (die al 38 jaar oud is). In gesprek met ESPN Deportes vertelt hij: “We gaan proberen contact te krijgen met het management van zowel Sneijder als Cissé. Ik denk dat ze allebei nog steeds van grote waarde kunnen zijn. Wij willen dolgraag een grote klapper maken met een transfer die het voetbal hier versteld zal doen staan. Onze verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen en beide spelers zijn serieuze kandidaten voor ons, omdat ze er serieus over nadenken om weer te beginnen.”

Vind jij dat Overmars goed bezig is?

  • Ik wel
  • Ik niet
582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie