UEFA komt met definitief plan voor uitspelen CL

Foto: UEFA komt met definitief plan voor uitspelen CL

De Champions League gaat definitief worden uitgespeeld in de Portugese hoofdstad Lissabon. Ondanks nieuwe verspreiding in die stad heeft de UEFA donderdag groen licht gegeven voor dit plan.

Het idee is om in augustus achter gesloten deuren de Champions League uit te spelen vanaf de kwartfinales. “Het toelaten van publiek is nu nog niet verantwoord”, aldus de UEFA. Ook de Europa League (Duitsland) en de CL voor vrouwen (Spanje) worden in toernooivorm in één land uitgespeeld, maar dus zonder fans.

Het volledige deelnemersveld van de Europese clubtoernooien is nog niet rond. De vier resterende achtste finales moeten allemaal in het stadion van de thuisclub worden gespeeld, net als in de Europa League. Om die manier moet het thuisvoordeel van de heenwedstrijden gecompenseerd worden.

Manchester City – Real Madrid, Bayern München – Chelsea, Juventus – Olympique Lyon en FC Barcelona – Napoli moeten op 7/8 augustus worden gespeeld. Mocht dat niet lukken in het stadion van de thuisspelende club, dan wijst de UEFA een alternatieve locatie aan.

Het voetbaltoernooi in de Champions League wordt volgens planning in augustus vanaf de kwartfinales in Lissabon gespeeld. Dat gebeurt in toernooivorm en, definitief, achter gesloten deuren. Dit heeft de UEFA donderdag beslist.
Dat er in delen van de Portugese hoofdstad vanwege de verspreiding van het coronavirus weer een lockdown is ingesteld, vormt geen belemmering.

Internazionale – Getafe en Sevilla – AS Roma spelen maar één duel in de lopende Europa League-ronde.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
105+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie