Bosz zet grote stap in Glasgow, Weghorst pineut bij Wolfsburg

Foto: Bosz zet grote stap in Glasgow, Weghorst pineut bij Wolfsburg

Peter Bosz hoopt dit seizoen net als in 2017 met Ajax succes te boeken in de Europa League. Bayer Leverkusen staat met anderhalf been in de kwartfinales na de 1-3 zege bij Rangers FC.

Verschillende duels in Europa werden deze dagen afgelast of voor lege tribunes gespeeld, maar Ibrox Park pakte zich zoals gewoonlijk vol. De Schotse fans zagen de ploeg van Bosz echter de leiding nemen. Een handsbal in de Rangers-zestien leverde Leverkusen een strafschop op en Kai Haverts benutte deze feilloos.

Charles Aranguiz zorgde ruim twintig minuten voor tijd zelfs voor de 0-2. Dankzij deze uitdoelpunten heeft Leverkusen een fantastisch uitgangspunt te pakken voor de return, al werd het nog wel spannend in Glasgow. George Edmundson zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-2. Leon Bailey bracht de kwartfinales echter dichterbij door de marge weer naar twee te tillen.

Weghorst pineut bij Wolfsburg

Wout Weghorst heeft donderdagavond een negatieve hoofdrol opgeëist tegen Shakhtar Donetsk. De Oranje-international faalde bij een 0-1 stand door een strafschop te verprutsen en stond daarmee aan de basis van de 1-2 nederlaag voor de Bundesliga-club.

In Wolfsburg werden geen fans toegelaten. Misschien gingen de spelers daar ook wel gebukt onder, want zowel Viktor Kovalenko(Shakhtar) als Weghorst (Wolfsburg) faalde vanaf de stip. Eerstgenoemde gaf doelman Koen Casteels de kans om de bal klemvast te pakken, waar de Nederlander uitgleed en hoog over mikte.

De misser van Weghorst bleek cruciaal voor Wolfsburg. John Anthony Brooks zorgde alsnog voor de gelijkmaker na de snelle 0-1 van Júnior Moraes, maar Marcos Bahia maakte in de tweede helft alsnog het verschil voor de bezoekers uit Oekraïne.

Overige uitslag: Olympiakos Piraeus – Wolverhampton Wanderers 1-1

Gaat Bosz opnieuw de finale bereiken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
120+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie