Guardiola slaat alarm na blessures Rashford en Kane

Foto: Guardiola slaat alarm na blessures Rashford en Kane

Harry Kane mist vermoedelijk de rest van het seizoen met een hamstringblessure en Marcus Rashford ligt er een geruime periode uit met een rugkwetsuur. Oefenmeester Josep Guardiola van Manchester City slaat alarm: de spelers worden veel te zwaar belast in de Premier League.

In de Engelse media zegt de Catalaan: “Ja, dat denk ik wel. Dit is een grote klap voor Gareth Southgate en de nationale ploeg. Harry Kane en Marcus Rashford zijn twee ongelooflijk belangrijke spelers voor hen. Engeland heeft nog meer opties, maar hopelijk raakt er niet nog één geblesseerd en kunnen zij nog op tijd herstellen. Er zijn nog de nodige maanden te gaan tot het EK, maar je kan er niet omheen dat dit is gebeurd.”

Volgens Guardiola moet er nu echt iets veranderen: “Het aantal wedstrijden hier is ongelooflijk. Vanwege Rashford en Kane valt het nu op, maar terugkijkend begrijpen ze nu misschien ook waarom Newcastle United of wij zoveel blessures hebben gehad. Als je zoveel wedstrijden speelt, breekt dat je vroeger of later op. Ik ben niet verrast.”

De succescoach gaat verder: “Met dit aantal wedstrijden is het onvermijdelijk dat het gebeurt. Er wordt te veel verwacht, dit is niet vol te houden. De spelers vallen een keer om, is het niet dit seizoen dan wel het seizoen erna. Alle managers kunnen wel blijven klagen, maar er wordt niks mee gedaan. We worden constant gepusht. Op een zeker punt zal het lichaam zeggen: stop, dit is genoeg.”

Heeft Guardiola gelijk?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie