PEC Zwolle bevestigt uitgaande transfer

Soccernews

De kans is erg groot dat AZ zich vandaag of morgen nog gaat versterken met Tijani Reijnders. De negentienjarige belofte komt over van PEC Zwolle, zo meldt De Telegraaf althans.

Hij is een zoon van voormalig profvoetballer Martin Reijnders. Tijani staat bekend als een zeer talentvolle speler en mocht dit seizoen, in het duel met Roda JC, al zijn Eredivisie-debuut voor PEC maken.

‘De gesprekken bevinden zich in de afrondende fase’, meldt de bovengenoemde krant. De Blauwvingers mogen louter rekenen op een zogenoemde ‘opleidingsvergoeding’ zodra Reijnders effectief de overstap naar AZ maakt. PEC bood hem onlangs wel een contract aan, maar lijkt nu dus te laat.

[b]Update, woensdag 30 augustus 2017, 10.48 uur:[/b]

Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Zwollenaren, bevestigt het vertrek van Reijnders en laat weten dat zijn club de middenvelder nooit die aanbieding had gedaan als AZ, waar Reijnders nu naar op weg is, niets van zich had laten horen.

“Dat profcontract hadden we nog niet aangeboden als AZ zich niet had gemeld. Tijjani was vorig jaar nog reservespeler bij onze onder 19-team. Dwight Lodeweges zat daar eind vorig seizoen kort op en kwam met het voorstel om hem in de voorbereiding te laten aansluiten”, legt de bestuurder uit aan [i]De Stentor[/i].

“Toen AZ kwam, hebben we er met een goede aanbieding voor drie jaar alles aan gedaan om hem te behouden. Hij kiest nu voor AZ en dat is zijn goed recht. Wij wensen hem daar alle geluk van de wereld toe.”

Begrijpelijk?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie