Arbitrale dwalingen op een rijtje: PSV profiteert vaker van onkunde dan Ajax

Foto: Arbitrale dwalingen op een rijtje: PSV profiteert vaker van onkunde dan Ajax

Bij FC Utrecht schreeuwde men moord en brand toen Danny Makkelie naar de stip wees in de Amsterdam ArenA. En terecht, want aanvoerder Willem Janssen van de Domstedelingen ging vol voor de bal. Maar wie heeft er dit seizoen het meeste geprofiteerd van de arbitrale dwalingen van het scheidsrechterskorps? Het medium [i]De Telegraaf[/i] zocht het uit.

En de Amsterdamse krant stelt dat Eindhoven wat dat betreft als winnaar uit de bus komt, hoewel PSV, de huidige nummer één van de Eredivisie met ook één duelletje meer gespeeld, ook vaker benadeeld is. Als voorbeelden van beslissingen ten faveure van de ploeg van Frank de Boer noemt het blad onder meer de strafschop tegen FC Utrecht, maar ook de situatie in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord waarbij de bal duidelijk over de zijlijn was verdwenen, maar Ajax wel verder mocht voetballen.

De beslissingen die positief uitpakten voor PSV vielen in de duels tegen Heracles Almelo (een onterechte penalty), Vitesse (hands van Bruma in de zestien over het hoofd gezien) en Willem II (twee goals vanuit buitenspelpositie). PSV werd benadeeld tegen De Graafschap (onterecht niet gefloten bij 3-1), Roda (buitenspelgoal), Ajax (penalty voor Guardado) en Heerenveen (eveneens een strafschop). Ajax werd volgens [i]De Telegraaf[/i] benadeeld tegen Cambuur (penalty), Roda (onterechte hoekschop waar een goal uit kwam) en Feyenoord (rood voor Vilhena, in de KNVB-beker).

Volgens de krant heeft Ajax dus twee keer geprofiteerd en PSV drie keer, waar Ajax drie keer benadeeld is en PSV vier keer.

Eens met deze constatering?

  • Ja
  • Nee
3510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie