‘Chelsea wil van Vitesse af, club opnieuw in de verkoop’

Soccernews

Chelsea wil zijn belangen in Vitesse van de hand doen, zo schrijft [i]De Gelderlander.[/i] Voornaamste reden om de club opnieuw in de verkoop te doen zou het torenhoge verlies zijn van twintig miljoen euro. Volgens het regionale medium zouden er diverse buitenlandse partijen interesse getoond hebben in de club, maar is er nog geen enkele concreet.

In 2010 werd Vitesse overgenomen door de Georgiër Merab Jordania. Eind 2013 verkocht hij zijn deel aan de steenrijke Rus Alexander Chigirinsky. Hij is goed bevriend met Chelsea-eigenaar Roman Roman Abramovich, die volgens diverse insiders een grote vinger in de pap heeft bij de Arnhemmers. De oliebaron zou nu van Vitesse af willen en zich in willen kopen bij Málaga en Real Mallorca, die allebei te koop staan.

Onlangs sloot Vitesse een overeenkomst met Truphone, dat eigendom is van Abramovich. De deal zou voornamelijk gesloten zijn om de club ‘verkoopbaar’ te maken. Echter voelen geïnteresseerde clubs er momenteel nog niets voor om de gestelde vraagprijs van 47 miljoen euro te betalen. Bij Vitesse weet men overigens nog van niets. “Volgens mij is dit een fabelverhaal”, stelt algemeen directeur Joost de Wit.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie