‘Mikel Arteta beledigde mijn familie’

Foto: ‘Mikel Arteta beledigde mijn familie’

Het was gisteren spannend in de achtste finale van de Champions League tussen Arsenal en FC Porto. Zo spannend zelfs dat de beide trainers van de Engelsen en de Portugezen, Mikel Arteta en Sérgio Conceição, verbaal met elkaar in botsing kwamen. En aardig ging het er niet bepaald aan toe…

FC Porto-trainer Sérgio Conceição: ‘Arteta beledigde mijn familie’

The Gunners wonnen het potje na strafschoppen, waarna de coaches elkaar opzochten. Daarna was er een shot te zien van Arteta die hoofdschuddend wegliep, maar dat had een voorgeschiedenis. Conceição liet namelijk op zijn persconferentie weten: “Arteta riep iets in het Spaans naar onze bank en beledigde mijn familie. Ik vertelde hem dat de persoon die hij beledigde niet langer onder ons is.”

De Portugees vervolgde: “Arteta moet zich gewoon op zijn eigen ploeg focussen. Ik vond deze uitslag niet terecht. Wij verdienden het om door te gaan. Verder geef ik geen commentaar, bedankt allemaal…”

“Geweldige energie”

De boosdoener (in Conceição’s ogen), Arteta dus, repte overigens met geen woord over de animositeit. Hij richtte zich juist op de wedstrijd: “Er ontstond een geweldige energie in het stadion en samen zijn we erin geslaagd om dit te realiseren. Het was al veertien jaar geleden. Dat is ontzettend lang voor een club als Arsenal. En het laat ook zien hoe moeilijk het was om tot hier te komen. Dit is wel waar we nu ook willen blijven als club.”

Zou jij hier boos om worden?

  • Ik wel
  • Ik niet
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie