Nuno Mendes

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Nuno Mendes

Nuno Mendes is een Portugese linksback van beroep. Hij is international van Portugal en is sinds augustus 2021 speler van Paris Saint-Germain.

  • Mendes speelt momenteel voor Paris Saint-Germain
  • De linksback werd in 2022 en 2023 Frans kampioen
  • In 2021 behaalde hij de Portugese titel met Sporting Portugal
  • Mendes debuteerde in 2021 als A-international van Portugal

Clubcarrière

Nuno Alexandre Tavares Mendes werd op 19 juni 2002 geboren in Sintra. In deze wijk, gelegen in de provincie Lissabon, woonden veel mensen van Angolese afkomst. Zijn schoolleraar Bruno Botelho ontdekte diens potentie en moedigde hem aan om lid te worden van de lokale voetbalclub Despartar. Geïnspireerd door David Alaba, Marcelo, Lionel Messi en ‘natuurlijk’ Cristiano Ronaldo besloot Mendes het avontuur aan te gaan.

Sporting Portugal

Mendes begon zijn voetbalcarrière als aanvallende middenvelder, maar werd gaandeweg omgeturnd tot linksback. Die transformatie werd doorgevoerd in het shirt van Sporting Lissabon. Benfica en FC Porto toonden tevergeefs interesse. Op tienjarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Sporting om als veertienjarige door te stromen naar de academie van de Portugese topclub.

Portugal werd in februari 2020 getroffen door de uitbraak van de coronapandemie. Het jeugdvoetbal werd voortijdig afgebroken, maar voor Mendes en een aantal teamgenoten werd er plaats gemaakt in de A-selectie van Sporting Portugal. Op 12 juni 2020 mocht de linksback zijn officiële debuut maken in de competitiewedstrijd tegen Paços de Ferreira. Achttien minuten voor tijd viel hij in voor de Argentijn Marcos Acuña.

Na afloop van het seizoen 2019-2020 maakte Acuña de overstap naar het Spaanse Sevilla. Dit betekende goed nieuws voor de pas achttienjarige Mendes, die een basisplaats veroverde bij Sporting Portugal. Hij werd de jongste basisdebutant sinds Cristiano Ronaldo in 2002. Tot zijn vertrek in de zomer van 2021 werd er in totaal 47 keer een beroep op hem gedaan. In zijn laatste volledige seizoen won Mendes de Portugese titel en de Taça da Liga.

(Pro Shots)

Paris Saint-Germain

In december 2020 had Mendes een nieuw contract getekend bij Sporting Portugal, waardoor zijn gelimiteerde transfersom naar zeventig miljoen euro steeg. Op 31 augustus 2021 ging de club uit Lissabon niettemin akkoord met een aanbieding van Paris Saint-Germain: een huurdeal voor één seizoen met een optie tot koop à 38 miljoen euro. Mendes debuteerde op 11 september in de competitiewedstrijd tegen Clermont Foot (4-0 nederlaag) voor de Parijzenaars. Zelf viel hij vier minuten voor tijd in.

Mendes speelde 37 officiële wedstrijden in zijn eerste seizoen bij Paris Saint-Germain. De Portugese verdediger eiste daarmee een aandeel op in het kampioenschap van 2022, waardoor de Franse optie tot koop activeerde. In het seizoen 2022-2023 noteerde hij 32 officiële wedstrijden en titelprolongatie. De laatste fase van het seizoen, waaronder de kampioenswedstrijd tegen RC Strasbourg (1-1), ging door een blessure wel aan zijn neus voorbij.


Interlandcarrière

Mendes debuteerde op 24 maart 2021 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan (0-1 zege) in de nationale ploeg van Portugal. Met vijf interlands op zak werd hij opgenomen in de EK-selectie van 2021, maar bondscoach Fernando Santos gunde hem tijdens de eindronde geen speelminuten. Tijdens het WK van 2022 speelden fysieke problemen hem parten. Om die reden speelde Mendes maar één wedstrijd in Qatar, tegen Uruguay (2-0 zege).

Laatste update: 9 juni 2023

Het laatste nieuws over Nuno Mendes

21:00
19+
Mbappé beslissend tegen tiental Nantes
13:42
60+
PSG tikt veertig miljoen af voor eerste topaankoop
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie