Sander van der Eijk

Sander van der Eijk is een Nederlandse scheidsrechter. Hij combineert zijn carrière binnen de KNVB met zijn werkzaamheden als financial.

Van der Eijk zag op 2 mei 1991 het levenslicht in Amstelveen. In zijn geboorteplaats ging hij aan de slag voor pensioenuitvoerder Blue Sky Group, na een studie bedrijfsecomonie te hebben afgerond bij datzelfde bedrijf. Tegenwoordig is Van der Eijk werkzaam voor Finanxe Utrecht.

Carrière als scheidsrechter

Op jonge leeftijd voetbalde Van der Eijk voor RKAVIC in Amstelveen. Op verzoek van de amateurvereniging floot hij af en toe een voetbalwedstrijd en dat bleek het begin van een serieuze hobby. Van der Eijk besloot zijn voetbalcarrière te beëindigen en zich binnen de sport alleen nog te focussen op de rol van scheidsrechter.

Van der Eijk floot op 22 augustus 2016 zijn eerste wedstrijd op professioneel niveau: Jong FC UtrechtRKC Waalwijk (1-3) in de Eerste Divisie. Tweeënhalf jaar later, op 2 april 2019, debuteerde de scheidsrechter in de Eredivisie tijdens het doelpuntrijke onderonsje tussen Heracles Almelo en Willem II (3-4).

Internationale wedstrijden

Op 21 oktober 2018 floot Van der Eijk in België de competitiewedstrijd tussen KV Mechelen en KFCO Beerschot Wilrijk (3-0). Zijn Europese debuut maakte de scheidsrechter op 28 juli 2022 in de voorronde Conference League-wedstrijd tussen FC Drita en Royal Antwerp FC (0-2). Zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Conference League volgde op 29 november 2023 tijdens BesiktasFK Bodø/Glimt (1-2).

Van der Eijk floot nog geen wedstrijden in de Champions League en/of Europa League. Op 12 juli 2023 floot hij wel de voorronde Champions League-wedstrijd tussen FCV Farul Constanta en FC Sheriff Tiraspol (1-0).

Laatste update: 14 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie