Laurens Gerrets

Laurens Gerrets is een Nederlandse voetbalscheidsrechter. Hij heeft een eigen motorrijschool en is mede-eigenaar van een autorijschool.

Carrière als scheidsrechter

Gerrets werd op 22 juni 1988 geboren in Capelle aan den IJssel. Hij voetbalde naar eigen zeggen op jonge leeftijd bij voorkeur in de zaal, maar liet zich door vrienden overtuigen om voetbalwedstrijden op het veld te fluiten bij VV Capelle. Gerrets maakte indruk en besloot verder te gaan als scheidsrechter.

Op 28 november 2014 debuteerde Gerrets in het betaald voetbal. Hij floot die dag de Eerste Divisie-wedstrijd tussen Helmond Sport en Jong PSV (2-1). Enkele maanden later, op 20 februari 2015, deelde de scheidsrechter zijn eerste rode kaart op professioneel uit tijdens de doelpuntrijke wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Jong Ajax (4-4). Fabian Sporkslede werd van het veld gestuurd.

Eredivisie-debuut

Als scheidsrechter in de Eerste Divisie zat Gerrets aan zijn top, zo luidde het oordeel vanuit de KNVB. Dat was voor hem aanleiding om een carrière op te starten als rij-instructeur. Naar eigen zeggen begon Gerrets nadien echter beter te fluiten en dat resulteerde in een vast dienstverband bij de voetbalbond. Op 27 januari 2021 debuteerde hij in de Eredivisie tijdens de ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard (1-2).

Gerrets fluit zijn wedstrijden vooralsnog vooral in de Keuken Kampioen Divisie. In 2023 passeerde hij wel de grens van tien wedstrijden in Eredivisie-verband.

Racisme-incident

Op 17 november 2019 werd Gerrets landelijk nieuws dankzij de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior (3-3). De scheidsrechter besloot de wedstrijd tijdelijk te staken na racistische geluiden vanaf de tribune jegens Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira.

In 2021 vertelde Gerrets hierover aan het Algemeen Dagblad: “Ergens vrees ik dat die wedstrijd me de rest van m’n leven zal achtervolgen. Dat bedoel ik niet negatief. Waarom? Omdat de maatschappelijke impact van die beslissing zó groot was. De talkshows bespraken het, kranten stonden vol, de politiek bemoeide zich ermee en het Nederlands elftal maakte een statement. Maar ik kijk daar trots op terug. Ik heb toen de enige en juiste beslissing gemaakt.”

Laatste update: 14 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie