Jeroen Manschot

Jeroen Manschot is een Nederlandse scheidsrechter. Hij geeft daarnaast lezingen over zijn vakgebied, waarbij zaken als communicatie en omgang met druk centraal staan.

Carrière als scheidsrechter

Manschot werd op 7 november 1982 geboren in Houten. In zijn geboorteplaats speelde hij voor VV Houten, maar op zestienjarige leeftijd besloot hij zich aan te melden voor het fluiten van wedstrijden. Manschot kreeg steeds meer plezier in de rol van scheidsrechter en besloot daar uiteindelijk zijn carrière van te maken.

Op 31 augustus 2012 debuteerde Manschot als professioneel scheidsrechter. Hij leidde destijds de Eerste Divisie-wedstrijd tussen FC Dordrecht en SC Veendam (2-1). Zijn debuut op Eredivisie-niveau volgde op 16 februari 2014 in de wedstrijd tussen SC Cambuur en PEC Zwolle (3-1).

Manschot fluit sinds het seizoen 2014-2015 regelmatig wedstrijden in de Eredivisie. Topwedstrijden kreeg hij vooralsnog niet toegewezen door de KNVB, maar hij floot zowel in het seizoen 2018-2019 (FC UtrechtVitesse) als 2022-2023 (Sparta RotterdamFC Twente) wel een wedstrijd in de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal.

Wedstrijden buiten Nederland

In 2013 werd Manschot tweemaal op een Belgische wedstrijd gezet. Hij floot dat jaar zowel KV Oostende – KSK Heist (5-1) als KVC Westerlo – White Star Brussel (3-3). Vijf jaar later, op 1 november 2018, reisde de scheidsrechter af naar Saudi-Arabië om Al-Fateh tegen Al-Fahyha (1-2) in goede banen te leiden.

Manschot heeft vooralsnog geen wedstrijden gefloten in Europese clubtoernooien. Wel werd hij als VAR ingezet bij verschillende wedstrijden onder de vlag van de UEFA.

Laatste update: 14 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie