Jannick van der Laan

Jannick van der Laan is een Nederlandse voetbalscheidsrechter. In het dagelijks leven werkt hij in de AH-vestiging van zijn ouders.

Carrière als scheidsrechter

Van der Laan werd op 10 juli 1995 geboren in Cuijk. In zijn geboorteplaats was hij zowel voetballer als jeugdtrainer bij JVC Cuijk, maar hij floot ook regelmatig wedstrijden van die club. Van der Laan kreeg de smaak te pakken en besloot zijn voetbalcarrière te beëindigen om zich volledig te concentreren op het fluiten.

Als scheidsrechter besloot Van der Laan zijn grenzen te verleggen door KNVB-scheidsrechter te worden. Hij begon op het laagste amateurniveau, maar maakte gaandeweg stappen en verdiende daarmee uiteindelijk promotie naar het betaald voetbal. Op 7 september 2018 floot Van der Laan zijn eerste wedstrijd op professioneel niveau: Jong FC Utrecht tegen Jong PSV (3-2). Hij deelde gele kaarten uit aan twee spelers van PSV.

Eredivisie-debuut

Van der Laan debuteerde op 17 oktober 2020 in de Eredivisie tijdens Heracles AlmeloRKC Waalwijk. De Waalwijkers wonnen met 0-1 in Almelo. Dat was mede te danken aan Kostas Lamprou, die een strafschop van Rai Vloet wist te pareren.

Op 12 maart 2023 zette de KNVB de scheidsrechter voor het eerst op een wedstrijd van een topclub: PSV tegen SC Cambuur (5-2). Vanwege het afkeuren van een doelpunt van Ibrahim Sangaré noemde PSV-icoon René van der Kerkhof hem in de Willy en René Podcast een ‘koekwaus’. Daar voegde Willy van de Kerkhof aan toe: “Dit is betaald voetbal, dan stuur je toch geen amateur? Laten we het erop houden dat deze jongen nog heel veel moet leren.”

Laatste update: 16 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie