“Zou ook niet misstaan op het middenveld van Ajax”

Foto: “Zou ook niet misstaan op het middenveld van Ajax”

Ramiz Zerrouki was deze week onderdeel van een slepende transfersoap tussen FC Twente en Feyenoord. Hoewel de middenvelder dolgraag zelf de overstap wilde maken, hielden de Tukkers de transfer juist tegen. In hun ogen bood Feyenoord te weinig voor Zerrouki. Voetbalanalisten en oud-Twente-spelers Jan van Halste en Theo Janssen tonen begrip voor het standpunt van hun voormalige club.

Tegenover de NOS laat Van Halst weten het standpunt van Twente heel goed te begrijpen. “De club is sinds een jaar of drie gered. Er is momenteel geen enkele noodzaak om een speler te verkopen, zoals PSV dat blijkbaar wel had bij Cody Gakpo. En bovendien, Zerrouki vertrekt in de zomer toch wel naar een andere club. Misschien wel voor meer geld van Feyenoord nu heeft geboden.”

Van Halst denkt dat Zerrouki niet meer naar Feyenoord zal vertrekken, maar zomaar naar een andere competitie kan gaan. “Er kan de komende vier maanden een hoop gebeuren. Als ineens, ik noem maar wat, Newcastle United zich voor hem meldt en het dubbele biedt, dan is Zerrouki’s liefde voor Feyenoord ineens voorbij. Zo werkt dat nu eenmaal in het voetbal.”

Miljoenen voor FC Twente

Ook Janssen is van mening dat Twente er goed aan gedaan heeft om Zerrouki niet te laten gaan. “Hoe je het wendt of keert: acht miljoen euro is voor een club als Twente natuurlijk wel heel veel geld. Ook voor Zerrouki zelf is het een goede transfersom. Aan de andere kant: als FC Twente zo doorgaat en zich straks kwalificeert voor Europees voetbal, stroomt vanzelf een soortgelijk bedrag in de kas.”

De voormalig middenvelder ziet Zerrouki ook zo bij een andere topclub uit de Eredivisie aan de slag gaan. “Ik denk dat Zerrouki op het middenveld van Ajax niet zou misstaan. Met een mogelijk vertrek van Edson Alvarez in het verschiet zou hij daar heel goed passen. Bij Ajax, en ook PSV, speel je bovendien normaal gesproken altijd voor het kampioenschap en draai je mee in de Champions League. Dat maakt de latere overstap naar een grote buitenlandse clubs altijd gemakkelijker.”

Eindigt Ajax tegen FC Twente in 2-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bij welke topclub past Zerrouki het beste?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • PSV
485+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie