“Ziyech was bij Ajax eerder afgevallen”

Foto: “Ziyech was bij Ajax eerder afgevallen”

Hakim Ziyech speelt woensdagavond met Marokko de halve finale op het WK tegen Frankrijk. Nazan Sahakyan zal tijdens deze wedstrijd gespannen voor de televisie zitten, maar bij sc Heerenveen zal men de credits niet opeisen.

“Ik ben zó blij voor hem”, vertelt Sahakyan, die in zijn tijd bij sc Heerenveen als gastouder fungeerde voor Ziyech, aan de Leeuwarder Courant. “Kleine Hakim, ik zie hem nog zo voor me. Hij heeft zoveel meegemaakt. En nu is hij wereldberoemd. Het is ongelooflijk.”

Jan de Jonge was in die tijd jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding bij Heerenveen. Trots is hij niet zozeer. “Vooropgesteld: ik vind het fantastisch voor Hakim dat hij het zo goed doet. Maar ik verbaas me deze weken over al die trainers en zaakwaarnemers, die vertellen dat ze zo belangrijk voor carrières zijn geweest. Terwijl het heel simpel is: voetballers zijn zelf verantwoordelijk voor hun succes. Hakim ook. Je kunt ze als trainer, of als club, hooguit een beetje helpen en begeleiden.”

De Jonge denkt wel dat Heerenveen een cruciale rol heeft gespeeld. “We moesten Hakim weleens op het juiste spoor houden. Dat was ook niet erg. Ja, hij heeft een emotioneel karakter, maar ik heb Hakim leren kennen als een uitstekende kerel. Het was voor Hakim, denk ik, wel goed dat hij toen bij Heerenveen voetbalde – ook gezien de moeilijke fase in zijn leven. Kijk, bij onze opleiding voetballen tien toptalenten. Bij Ajax honderd. Hakim was daar eerder afgevallen, terwijl hij bij ons weleens uit de band mocht springen.”

Opent Ziyech de score tegen Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Marokko de finale halen?

  • Ja
  • Nee
672+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie