‘Ziyech-buitenkans voor Ajax’

Foto: ‘Ziyech-buitenkans voor Ajax’

Hakim Ziyech leek afgelopen zomer al op weg naar de uitgang bij Chelsea. Deze winter lijkt het er dan écht van te komen. De Marokkaanse buitenspeler stond in de zomer al in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan. Volgens Football London is die interesse niet afgenomen de afgelopen maanden.

Afgelopen zomer zou Milan tot twee keer toe een bod uitgebracht hebben om de voormalig Ajacied los te weken. Biedingen tot vijfentwintig miljoen euro waren destijds niet genoeg om Ziyech los te weken. Dit ondanks het feit dat de buitenspeler er niet heel goed op stond bij zijn oude trianer, Thomas Tuchel.

Onder Graham Potter is het perspectief voor de Marokkaan, die met zijn land op het aankomende WK te zien zal zijn, ook niet veel beter. Het is daarom zeer de vraag of Ziyech nog kans van slagen heeft in Londen. Dat klinkt in Milaan als muziek in de oren.

Italiaanse media schrijven dat er na het WK opnieuw gesprekken zullen plaatsvinden tussen de vertegenwoordigers van de clubs uit Londen en Milaan. Afgelopen maand zouden er nog onderhandelingen zijn geweest tussen AC Milan en de zaakwaarnemer(s) van Ziyech. Of daar een akkoord is bereikt, is niet bekend.

Volgens La Gazzettsa dello Sport kan het wel eens snel gaan met Ziyech. De roze sportkrant opende met het nieuws dat AC Milan inderdaad zijn pijlen heeft gericht op Ziyech. De 29-jarige buitenspeler annex aanvallende middenvelder heeft nog een contract tot de zomer van 2025 op Stamford Bridge. Dit seizoen kwam hij in negen duels tot 271 minuten voor Chelsea.

Mogelijk biedt dit óók weer mogelijkheden voor een terugkeer naar Ajax. De Amsterdammers waren na de transfer van Antony in gesprek met Ziyech, maar kwamen er niet uit. De transfersom was destijds veel te hoog (veertig miljoen euro, red.) en datzelfde gold voor het salaris van de aanvallende middenvelder. Mogelijk biedt de nieuwe situatie bij Chelsea nu wél de ruimte op een betere deal voor de Amsterdammers.

Waar speelt Ziyech na de winter?

800+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie