‘Zerrouki brengt Slot in de problemen’

Foto: ‘Zerrouki brengt Slot in de problemen’

Pierre van Hooijdonk denkt dat Feyenoord-trainer Arne Slot stiekem niet blij zal zijn geweest met het luxeprobleem dat ontstond door het goede optreden van Ramiz Zerrouki tegen SS Lazio. De Algerijn startte mede daarom opnieuw tegen FC Twente, prompt verloren de Rotterdammers met 2-1 in Enschede.

‘Als meerdere spelers dat doen, word je afgetroefd’

Wat is nou het sterkste punt van Feyenoord? Het druk zetten, het blijven druk zetten”, opent Rafael van der Vaart de analyse over de wedstrijd, in NOS Studio Voetbal. “Twente gooide hem dan in één keer lang.” Ibrahim Afellay vult aan: “Ze lieten Feyenoord totaal niet voetballen, ze zaten er op het middenveld bovenop. Feyenoord is eigenlijk, met name in de eerste helft, geen moment in de wedstrijd geweest.”

Van Hooijdonk: “Als je tegen Lazio speelt, dan is het tóch moeilijk als meerdere spelers niet thuisgeven. Als één speler dat heeft, kun je het wel opvangen. Als meerdere spelers dat doen, word je afgetroefd. Zeker door een agressief Twente. Het was te gemakzuchtig, eigenlijk. De manier waarop Feyenoord van Lazio Roma won, dat was nu de manier waarop Twente van Feyenoord won.”

‘Probleem’ Zerrouki

Pi-Air zag niet het ideale middenveld bij de regerend landskampioen. “Je middenveld ziet er anders uit, met Zerrouki erbij, met Wieffer en Timber. Zerrouki was tegen Lazio eigenlijk de beste man van het veld, en dan komt er toch een probleem voor een trainer. Ik denk dat Slot het liefst had gekozen om weer met Stengs op tien te gaan spelen, maar hij kon niet meer terug. Er waren mogelijkheden genoeg, maar Zerrouki heeft het Slot moeilijk gemaakt.”

Is dit inderdaad een serieus probleem voor Slot?

  • Ja
  • Nee
382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie