Xavi lyrisch over ‘aangeboren leider’ FC Barcelona

Foto: Xavi lyrisch over ‘aangeboren leider’ FC Barcelona

FC Barcelona won zondagavond de Spaanse Super Cup ten koste van Real Madrid. De absolute uitblinker in de met 3-1 gewonnen wedstrijd was Gavi, die zelf eenmaal scoorde en twee assists noteerde. Barcelona-trainer Xavier Hernández kwam na afloop van het duel dan ook superlatieven tekort.

Gavi verzorgde de openingstreffer van Barcelona en stelde daarna zijn teamgenoten Robert Lewandowski en Pedri in staat om te scoren. Xavi kwam na afloop van het duel nauwelijks uit zijn woorden tegenover de aanwezige media om Gavi te beschrijven. “Ik ben sprakeloos. Hij is pure passie en heeft een enorme invloed op het team, terwijl hij pas achttien jaar oud is. Gavi is een speler die ons allemaal dolenthousiast maakt.”

Lovende Xavi

Daarmee was de complimentenregen van de Barcelona-trainer nog niet op. “Gavi is een aangeboren leider, dat komt van binnenuit. Ik word er nooit moe van om hem te prijzen. Dit is een speler zonder een plafond.” Naast de lovende woorden voor Gavi, prees Xavi ook de rest van het elftal. “De spelers hebben het heel goed geïnterpreteerd. Het winnen van een prijs is belangrijk, maar de manier waarop we winnen is voor mij net zo belangrijk. Hier mogen we erg trots op zijn.”

Het winnen van de Spaanse Super Cup, betekende ook voor Xavi zijn eerste hoofdprijs in dienst van Barcelona. “Als we dit tegen Real Madrid kunnen doen, kunnen we het tegen ieder team doen. Deze prijs zal me de rest van mijn leven bijblijven. Ik hoop alleen dat het niet mijn laatste is.”

Gaat Gavi een Gouden Bal winnen in de komende jaren?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat denk ik niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie