Xavi looft Frenkie de Jong: “Heeft een enorm potentieel”

Foto: Xavi looft Frenkie de Jong: “Heeft een enorm potentieel”

FC Barcelona-trainer Xavi heeft zich lyrisch uitgelaten over het spel van Frenkie de Jong in de wedstrijd om de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid. In het topduel trad Barcelona aan met vier middenvelders en Xavi denkt dat De Jong zich prettig voelt in het systeem.

Woensdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan hete bekerduel met AD Ceuta ging Xavi in op de nieuwe rol van De Jong. “Hij voelt zich op zijn gemak. We proberen hem wat meer vrijheid te geven.” De oefenmeester zegt dan ook te kunnen genieten van de Oranje-international. “Ik houd van zijn speelstijl en hij heeft een enorm potentieel. Hij kan een van de beste middenvelders ter wereld worden. Hij haalt een heel hoog niveau.”

Systeemwijziging FC Barcelona

Ook tegen Atlético Madrid (0-1 zege) boekte Xavi succes met het nieuwe systeem. “Met dit systeem en deze speelwijze heeft een van de middenvelders ruimte. Daardoor zoeken ze elkaar op het veld op. Ze hebben vaker de bal dan gebruikelijk.”

De oefenmeester sluit niet uit dat hij nog eens vaker zijn systeem gaat wijzigen. “We hebben meerdere opties om onze tegenstanders te verrassen. Dat is belangrijk. We stelden een extra middenvelder op omdat we het gevaar uit de omschakeling van de tegenstander wilden minimaliseren.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 januari 2023 20:59.

Hoort Frenkie de Jong bij de beste middenvelders ter wereld?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
623+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie