‘Xavi legt groot eisenpakket bij Barcelona-bestuur neer’

Foto: ‘Xavi legt groot eisenpakket bij Barcelona-bestuur neer’

Xavi is zo goed als zeker de nieuwe hoofdtrainer van Barcelona. De overgang van de oefenmeester gaat echter niet zonder slag of stoot, want de Spanjaard heeft zijn wensen duidelijk op tafel gelegd.

Wint Barcelona dit weekend van Celta de Vigo? Pak 2,1 keer je inleg!

Ronald Koeman had bij Barcelona te maken met een krappe selectie waarin kwaliteit niet altijd aanwezig was, waardoor het de Nederlander niet lukte om succesvol te zijn. Dat wil Xavi voorkomen. De aanstaande hoofdtrainer liet aan president Joan Laporta weten dat hij geld wil hebben om nieuwe spelers aan te trekken.

Hoewel het geen geheim is dat Barcelona diep in de schulden zit, krijgt Xavi volgens Esport3 jaarlijks een bedrag van 20 miljoen euro om versterkingen aan de selectie toe te voegen. Het klinkt in de huidige transfermarkt als een zeer klein bedrag, maar voor Xavi is het ogenschijnlijk voldoende om bij de Spaanse topclub te werken.

Versterkingen voor Barcelona

Als eerste wapenfeit hoopt Xavi aankomende transferwinter een extra rechtsbuiten aan de spelersgroep toe te voegen. Koeman moest de afgelopen maanden in diverse topwedstrijden al spelers als Frenkie de Jong en Sergino Dest op die positie zetten, maar Xavi wil dit niet meemaken. Ook wil hij clubarts Ricard Pruna terughalen, die tussen 1996 en 2020 werkzaam was bij de club.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Xavi bij Barcelona slagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
730+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie