‘WK-nachtmerrie dreigt voor Louis van Gaal’

Foto: ‘WK-nachtmerrie dreigt voor Louis van Gaal’

Het Nederlands elftal is zoals verwacht groepswinnaar geworden op het WK, maar imponeren deed het elftal vooralsnog niet. De Telegraaf ziet het zelfs somber in voor Oranje.

Oranje-watcher Mike Verweij schrijft: “In de jacht op het WK-goud lijkt de bondscoach er – zelfs tegen laagvliegers – voor te kiezen te spelen om niet te verliezen. Het argument dat hij vast over de groepsfase heen kijkt, is een non-argument, omdat het nogal een verschil maakt of Engeland, de VS, Iran of Wales in de achtste finale de volgende opponent zou zijn.”

“Door krampachtig vast te houden aan zijn behoudende tactiek en veel principes van de Hollandse School te verloochenen, neemt de bondscoach een risico”, zo vervolgt de Telegraaf-journalist. “Alleen bij een klinkend eindresultaat zal dit toernooi worden herinnerd, maar door het voetbal tot dusver zeker niet. Verdwijnt Nederland roemloos van het WK-toneel, dan gaat Van Gaals carrière als een nachtkaars uit en heeft hij de KNVB in Qatar meer reputatieschade bezorgd dan wereldwijde bewondering.”

Tegelijkertijd plaatst Verweij ook een nuance. “De in de voetballerij gepokt en gemazelde Van Gaal weet ook dat sentiment snel kan veranderen. Wat vandaag waardeloos is, kan morgen fantastisch zijn. En het is een enorme dooddoener dat wie in het toernooi zit wereldkampioen kan worden. Het is wel zo, maar dan moet er bij Oranje wel heel snel iets gebeuren. En misschien dat Memphis Depay de reddingsboei is.”

Nederland wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wereldkampioen?

  • Natuurlijk!
  • Schei uit!
7358+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie