Wim Kieft: ‘Dán wordt Feyenoord kampioen’

Foto: Wim Kieft: ‘Dán wordt Feyenoord kampioen’

Morgen is het zover, dan staan Ajax en Feyenoord tegenover elkaar in De Klassieker. De Rotterdammers zijn de trotse koploper van de Eredivisie en hebben drie punten voorsprong op hun aartsrivaal, waardoor winst in de Johan Cruijff ArenA bij de Amsterdammers aan zou komen als een heuse mokerslag.

Feyenoord kampioen bij Klassieker-winst?

Wim Kieft voorspelt in zijn column in De Telegraaf: “Lukt het Feyenoord om Ajax in de Johan Cruijff ArenA te verslaan dan is het voor de Feyenoorders nog slechts een kwestie van aftellen tot ze kampioen van Nederland worden…”

De oud-international van het Nederlands elftal legt uit: “Los van het resterende programma – dat van Ajax is op het oog zwaarder dan dat van Feyenoord –, deze selectie van Slot geeft een voorsprong van zes punten in de kampioensrace niet meer weg. Dat Feyenoord drie dagen voor De Klassieker nog Europees heeft moeten spelen en Ajax een week kon toeleven naar die confrontatie speelt geen rol. Als je op die manier speelt als Feyenoord en zo wint, dan tank je zoveel vertrouwen dat je de vermoeidheid van een paar dagen eerder niet voelt in je benen.”

“De drie punten achterstand en de wetenschap dat je bij een verliespartij de landstitel verspeelt, zorgen ervoor dat de druk er vooral bij Ajax vol op staat zondag”, denkt Kieft te weten. “Aan de andere kant lopen daar veel meer spelers rond die daar tijdens hun carrière al vaker mee zijn geconfronteerd.”

Wordt Feyenoord kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt Feyenoord kampioen?

  • Ja
  • Nee
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie