Wijndal wijst aan wat hij ‘niet sterk’ vond aan Schreuder

Foto: Wijndal wijst aan wat hij ‘niet sterk’ vond aan Schreuder

Owen Wijndal kende een verloren eerste halfjaar bij Ajax, maar de linksback gaat niet bij de pakken neerzitten en zei onlangs nog dat hij samen met Steven Bergwijn ‘de beste linkerkant van Nederland’ vormt. Trainer John Heitinga reageerde al door te stellen dat Wijndal ‘het eerst maar eens moet gaan laten zien’.

Onder voorganger Alfred Schreuder deed Wijndal dat immers amper tot niet. Schreuder gaf destijds al eens aan dat hij niet tevreden was over de trainingsarbeid van de oud-AZ’er. “Ja, dat vond ik gek”, reageert Wijndal in het magazine Ajax Life. “Tijdens het trainingskamp in Marbella was het gevoel nog goed. Ik heb na NEC-uit ook met de trainer gesproken en aangegeven dat ik het niet met hem eens was. Ik vond het ook niet sterk dat hij dat wel in de media zei, maar mij er eerder niet op had aangesproken.”

“Natuurlijk mag een trainer vinden dat ik niet goed train”, gaat Wijndal verder. “Ik houd juist van eerlijkheid. Dan is het aan mij om daar op een juiste manier op te reageren. Maar als ik zelf niets hoor… Na een paar trainingen hoorde ik dat Schreuder zei dat het kwartje was gevallen. In zijn ogen deed ik dus blijkbaar andere dingen dan daarvoor. Ik vond zelf dat ik nog altijd goed en hard trainde.”

‘Ik ben geen clown’

De vleugelverdediger denkt dat de buitenwacht zijn vrolijke karakter verwart met ‘minder inzet’. “Het kan zijn dat iemand denkt dat ik niet gefocust train omdat ik veel lach. Daar zit voor mij een gevaar in. Dat mensen denken: hij is een beetje nonchalant. Zeker als de resultaten tegenvallen. Maar dat ik veel praat met jongens, dat ik wil genieten van op het veld staan, betekent niet dat ik niet gefocust ben. Het is niet zo dat ik na puntenverlies in de kleedkamer vrolijk een praatje ga maken of de polonaise loop. Ik lach graag, maar ben geen clown.”

Vitesse
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 maart 2023 17:01.

Wijndal gaat uiteindelijk nog helemaal slagen bij Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie