‘Wijndal heeft probleem bij Ajax’

Foto: ‘Wijndal heeft probleem bij Ajax’

Owen Wijndal werd begin deze maand verlost van zijn linksback-concurrent Daley Blind. De van AZ overgenomen linksback hield de ervaren verdediger uit de basis. Zonder Blind als concurrent, laat Wijndal héél ander spel zien.

Het Algemeen Dagblad merkte op dat Wijndal al werd gepasseerd door de trainer van Ajax. Schreuder koos voor Calvin Bassey als linksback, waardoor Wijndal op de bank moest plaatsnemen.

“‘De reserverol van Wijndal is zeer opmerkelijk, aangezien Schreuder hem voor het WK nog de voorkeur gaf boven Daley Blind. Wijndal trainde door in Amsterdam, maar nam ondanks de vechtscheiding van Ajax met zijn grootste concurrent weer plaats op de bank”, valt er te lezen in het AD.

Ajax en de vorm van Owen Wijndal

Volgens De Telegraaf was de wedstrijd in Brabant vooral een trainingspartij voor de Amsterdammers. Schreuder gaf veel jeugdspelers de kans om zich te laten zien in het eerste elftal.

De Telegraaf schreef daarover: “In het vervolg van de tweede helft was het een grote trainingspartij voor Ajax. Schreuder liet de jonkies Victor Jensen, Christian Rasmussen en Olivier Aertssen invallen. In de slotfase debuteerde ook Jorrel Hato nog.”

Daarmee werkt Ajax met een positief gevoel toe naar de belangrijke wedstrijden in de Eredivisie. ” Zo beleefde de ploeg van Schreuder een rustige aanloop naar het tweeluik tegen FC Twente en Feyenoord, waarin Ajax na vier Eredivisie-duels op rij zonder zege weer echt wat moet laten zien.”

Of Wijndal in de komende duels wél een basisplaats af weet te dwingen, zal hij beter moeten presteren dan in de wedstrijd tegen Den Bosch. Wijndal werd vervangen door Jorrel Hato en kon na afloop niet op lovende kritieken rekenen.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie