Wieffer krijgt lach niet van zijn gezicht: “Genoten van hoe het gaat”

Foto: Wieffer krijgt lach niet van zijn gezicht: “Genoten van hoe het gaat”

Mats Wieffer heeft niet onverdienstelijk zijn debuut gemaakt voor Oranje. Het Nederlands elftal won slechts met 3-0 van Gibraltar, maar de middenvelder van Feyenoord maakte indruk. “Het was voor mij een leuke week. Ik heb genoten van hoe het gaat.”

Wieffer stelt Feyenoord-supporters gerust

Wieffer stelde gelijk alle Feyenoord-fans gerust. De middenvelder kreeg net na rust een flinke tik te verwerken. Liam Walker van Gibraltar kreeg daarvoor rood, maar Wieffer bleef even liggen. Hij kon uiteindelijk verder, maar werd tien minuten later wel gewisseld. “Het gaat goed hoor. Was even schrikken, maar ik werd niet gewisseld om die tik”, zei de 23-jarige middenvelder in gesprek met de NOS.

Wieffer ontpopte zichzelf als Oranje-spil. Alles ging via hem en hij had in de eerste helft met meer passes gestrooid dan heel Gibraltar samen. “We moesten sneller van kant wisselen om hen zo proberen kapot te spelen. Dat was wel erg lastig, want zij stonden vrij laag. Maar goed we hebben gewonnen met 3-0. Het had natuurlijk meer moeten zijn, maar wat hadden ook niet alle geluk.”

‘Ik ben hier zo trots op’

De man met de krullen, die qua speelstijl vergeleken wordt met Sergio Busquets, lachte van oor tot oor. Hij had zijn debuut gemaakt en dat terwijl hij slechts 1.000 minuten in de Eredivisie in de benen heeft. “Toen ik het veld opkwam schoot het door mij heen: als je dit drie maanden geleden had voorspeld dan was je helemaal gek. Het is gebeurd en ik ben er zo trots op. Dit is het mooiste moment uit mijn loopbaan.

Scoort Wieffer tegen Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was dit een droomdebuut voor Wieffer?

  • Ja
  • Nee
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie