West Ham schakelt United uit, Chelsea en Spurs vieren na penalty’s

In Engeland werd woensdagavond de derde ronde van de League Cup/Carabao Cup afgewerkt. West Ham United zorgde daarin voor een stunt door Manchester United uit het toernooi te knikkeren. Chelsea ging voorbij Aston Villa (1-1) na strafschoppen en Tottenham Hotspur deed hetzelfde tegen Wolverhampton Wanderers (2-2).

Afgelopen weekend namen West Ham en Man U het al tegen mekaar op in de competitie. Toen wonnen The Mancunians na een late goal en gemiste strafschop van The Hammers, maar dit keer trokken de Londenaren dus aan het langste einde. Donny van de Beek mocht heel de wedstrijd spelen, al mocht dat niet baten. Manuel Lanzini scoorde al na 9 minuten het enige doelpunt op Old Trafford.

Bij Chelsea stond Hakim Ziyech in de basis. Spits Romelu Lukaku kreeg rust en zag zijn vervanger Timo Werner in de tweede helft de score openen. Via Cameron Archer maakte Aston Villa, waar Anwar El Ghazi negentig minuten binnen de lijnen stond, echter gelijk en dus moesten penalty’s een winnaar bepaalde. In de strafschoppenreeks wonnen The Blues met 4-3. Ook Tottenham zegevierde na penalty’s tegen Wolves. Dinsdag hadden onder meer Manchester City en Liverpool zich al geplaatst voor de volgende ronde.

Verrast door de negentig minuten voor Van de Beek?