Weghorst toont begrip voor Ten Hag-ingreep: “Hij deed het fantastisch”

Foto: Weghorst toont begrip voor Ten Hag-ingreep: “Hij deed het fantastisch”

Wout Weghorst kon donderdagavond opnieuw geen potten breken bij Manchester United. De aanvaller werd in de rust er al afgehaald, waardoor Anhony na rust binnen de lijn verscheen. De wissel van Erik ten Hag sorteerde effect, de Braziliaan maakte de winnende treffer. Weghorst toonde begrip voor de vroege wissel van Ten Hag.

De Oranje-international kreeg opnieuw een basisplaats toebedeelt van Ten Hag, maar speelde in de spits weinig klaar. De Nederlandse oefenmeester besloot halverwege dan ook in te grijpen en bracht Antony binnen de lijnen, waardoor Marcus Rashford de spitspositie innam.

Weghorst vertelde tegenover de Engelse media de keuze van Ten Hag wel te begrijpen. “De manager wilde mee energie, meer geloof, meer strijd. We moesten ons terugvechten in de wedstrijd en een momentum creëren. Antony kwam er voor me in en hij deed het natuurlijk fantastisch.”

Ontbrekende puzzelstukje

De spits zag dat het inbrengen van Antony en de omzetting van Ten Hag goed uitpakte. “Het was het puzzelstukje dat we voor rust misten. We wisten dat Barcelona achterin kwetsbaar was, met name met sprints achter de laatste lijn. Dat lukte in de eerste helft niet goed. Helaas voor mij, maar in de tweede helft speelden we geweldig en hebben we een goed resultaat geboekt.”

Weghorst begon in Barcelona nog achter de spits, maar zegt geen moeite te hebben met zijn andere rollen die hij soms krijgt van Ten Hag. “Wat ik kan toevoegen aan het team? Ik hoop veel energie en het geloof. Ik ben iemand die ook zonder bal belangrijk kan zijn, in het druk zetten en het vrij krijgen van spelers om me heen.” De aanvaller hoopt in ieder geval meer aan scoren toe te komen in de komende wedstrijden, maar zegt altijd het teambelang voorop te stellen. “Al met al ben ik iemand die alles geeft voor het team met veel energie. We willen alles prijzen pakken die er nog te pakken zijn.”

Begreep jij de wissel van Ten Hag?

  • Ja, logische ingreep
  • Nee, Weghorst moest langer blijven staan
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie