Weghorst: ‘Toen barstte ik in huilen uit’

Foto: Weghorst: ‘Toen barstte ik in huilen uit’

In een groot interview met De Telegraaf heeft Wout Weghorst onder meer teruggeblikt op zijn transfer naar Manchester United, in de winterstop van vorig seizoen. Hij verruilde Besiktas, dat hem huurde van Burnley, voor de grootmacht uit Engeland.

Oranje-spits blikt terug op transfer naar Manchester United

“Het was laat in de avond toen mijn manager Simon Cziommer me belde. Ik lag al in bed, met onze dochter Daantje in mijn armen. Ik nam op en Simon zei: Wout, United wil je hebben! Ik liet mijn telefoon uit mijn handen vallen en barstte in huilen uit”, vertelt Weghorst, inmiddels actief voor TSG Hoffenheim.

Toen kwam er een ogenschijnlijke kink in de kabel omdat Besiktas hem niet zomaar wilde laten gaan. “Mijn relatie met de sportdirecteur van Besiktas was heel goed en ik heb hem uitgelegd dat het mijn jongensdroom was om de wereldtop te halen. Hij zei het te begrijpen, maar de club kwam keer op keer met nieuwe aanvullende financiële eisen. Op een gegeven moment zeiden ze in Manchester logischerwijs: we hebben nu duidelijkheid nodig, anders schakelen we door naar een andere spits. Dat maakte me wel ongerust.”

Water bij de wijn gedaan

Uiteindelijk werd er een uur voordat zijn privéjet de lucht in zou gaan toch nog een deal gesloten. “Ik noem geen bedragen, maar geloof me als ik zeg dat ik zelf heel veel water bij de wijn heb gedaan om deze transfer mogelijk te maken.”

In Manchester gebruikte Erik ten Hag hem als spits, maar ook als aanvallende middenvelder. “Het waren supersuccesvolle maanden, waarin we bijna niet verloren. Ik was ook heel belangrijk voor het team, als aanspeelpunt en hardwerkende schakel tussen middenveld en aanval. Alleen mijn doelpunten bleven achter. Dat knaagde aan me en was ook de reden waarom ik mijn basisplaats verloor.”

“Mijn doelpunt op Old Trafford tegen Real Betis zal ik nooit vergeten en de fans waren supergek met me, omdat zij ook wel zagen dat ik er alles voor deed. Ik ben best trots dat ik zo ver ben gekomen.”

Weghorst is geschikt voor de wereldtop

  • Eens
  • Oneens
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie