Weg naar Eredivisie ligt open: Tomasson vertrekt bij Malmö

Foto: Weg naar Eredivisie ligt open: Tomasson vertrekt bij Malmö

Jon Dahl Tomasson is niet langer hoofdtrainer van Malmö FF. De Deense coach trekt na twee jaar de deur achter zich dicht bij de Zweedse topclub.

Malmö wilde graag door met de oefenmeester die er vele successen kende. Dit seizoen werd nog de groepsfase van de Champions League bereikt, nadat ze liefst drie voorrondes en de play-offs richting het miiljardenbal overleefde. Desondanks zit een langere samenwerking niet in: de oud-Feyenoorder heeft besloten op zoek te gaan naar een andere uitdaging. De nummer één van de Zweedse Allsvenskan hoopte dat Tomasson wilde blijven.

“Jon heeft aangekondigd Malmö te gaan verlaten en na overleg hebben we besloten uit elkaar te gaan”, laat technisch directeur Daniel Andersson weten op de clubwebsite. “Het is natuurlijk jammer. Het was een echt succesvol avontuur geweest en we hebben altijd goed samengewerkt.”

Goed gevoel

Voor Tomasson was het zeker geen gemakkelijke beslissing. “Maar ik neem ook met een goed gevoel afscheid. Ik voel dat ik met Mamö FF aan de top ben gekomen. Ik ben trots en dankbaar trainer te zijn geweest van een van de grootste clubs van Scandinavië. Het waren twee onvergetelijke jaren.”

Het vertrek van Tomasson komt zeker niet uit de lucht vallen. De nummer tien van weleer werd al gelinkt aan sc Heerenveen, waar hij een verleden als speler heeft. Technisch directeur Ferry de Haan ontkent echter dat er contact is geweest.

Inzetten op je favoriete club? Dat doe je bij bet365!

Een toptrainer?

  • Vind ik wel
  • Nee, dat niet
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie