‘Walgelijke actie PSV-spelers’

Foto: ‘Walgelijke actie PSV-spelers’

Onlangs kwam De Telegraaf op de proppen met een onthullend verhaal over PSV en oefenmeester Ruud van Nistelrooij. Een aantal bepalende spelers van de Eindhovenaren zou namelijk bij de directie hebben geklaagd over het functioneren van hun coach. Wim Kieft legt ze het vuur aan de schenen.

‘Walgelijke’ actie PSV-voetballers

“Ik walg ervan en het is een mes in je rug”, reageert de voormalige spits van onder meer Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa in het voetbalpraatprogramma Veronica Offside. “En het is al de tweede keer dat dit bij PSV gebeurt. Dat ze een beginnende trainer aanstellen, dat hebben ze met Mark van Bommel ook gedaan uiteindelijk.”

Zelf maakte Kieft een dergelijke actie overigens óók mee in het Philips Stadion: “Van Breukelen en Vanenburg gingen naar Ploegsma (toenmalig technisch manager, red.) toe omdat ze vonden dat Flemming Povlsen ofzo moest spelen. Toen had ik alvast zoiets van: waarom ga je naar Ploegsma toe? Ga dan gewoon lekker naar Guus Hiddink toe. Dat werd een rel en toen was het ook gelijk klaar dat seizoen. Maar zoiets doe je niet.”

Kookpunt

Voor aanvang van de wedstrijd tegen sc Heerenveen (3-3) reageerde Van Nistelrooij op het ‘nieuws’: “De temperatuur in de trainerskamer is gewoon lekker achttien graden. Natuurlijk stijgt het wel eens naar een kookpunt, want dat is waarom je met elkaar bezig bent. Daarna gaan we als één team naar buiten. Dat zijn we altijd geweest, dus ik begrijp de ophef niet.”

Wint PSV uit in het AFAS Stadion?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Walgelijk?

  • Vind ik ook
  • Vind ik niet
2319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie