Wachten op tovertruc Fortuna-top terwijl spits-met-spatjes wacht op… geld

Foto: Wachten op tovertruc Fortuna-top terwijl spits-met-spatjes wacht op… geld

Dat Julio Velázquez komend seizoen geen trainer meer zou zijn van Eredivisionist Fortuna Sittard viel te verwachten. Maar wie gaat hem nu opvolgen bij de Limburgers met een vleugje Turks bloed? Kiest men wéér voor een volkomen onbekende met tactisch vernuft, maar ook een gebruiksaanwijzing? En wanneer krijgt de spits-met-spatjes zijn geld voordat hij vertrekt naar elders?

Mysterieus gedrag van Burak Yilmaz en namen van nieuwe trainers zingen rond

Alsof hij het erom doet: onlangs kwam Burak Yilmaz maar weer eens met een cryptische mededeling op zijn sociale media-kanalen. “Ik zal zo snel mogelijk uitleggen wat er is gebeurd met de president en Azerion. Ik wens jullie veel succes verder.” Typisch de voormalig Turks international: een balletje opgooien en daarna weer snel zijn kop intrekken.

Zoals hij in het afgelopen seizoen in Sittardse dienst wel vaker deed. Mysterieus doen hoort blijkbaar bij zijn aard. Maar op de achtergrond is er wel degelijk iets aan de hand. Ingewijden stellen dat Yilmaz wél altijd zijn salaris netjes heeft gekregen, maar dat er ook sprake zou zijn van (niet nagekomen) financiële afspraken met Principion, het bedrijf van beoogd mede-eigenaar van Fortuna Atilla Aytekin.

Dat er nog iets in die trant speelt, heeft de hoofdrolspeler in kwestie zelf met zijn vage bericht in ieder geval duidelijk gemaakt. Waar Yilmaz met zijn doelpuntjes, zeker in de eerste fase van het afgelopen seizoen nog belangrijk was voor Fortuna Sittard, zal men intern nu vooral opgelucht zijn dat hij de club zal gaan verlaten.

Het sprookjeshuwelijk, dat van begin af aan eigenlijk al te mooi om waar te zijn was, is mislukt. Waarna men bij de Limburgse club weer meer in de luwte kan gaan werken, in plaats van dat het imago van de club veel te vaak door nota bene eigen werknemers als Yilmaz en Velásquez naar de buitenwereld te kakken werd gezet.

Dát wil men in Sittard liever niet meer. Fortuna opteert weer zoals vanouds niét hoog van de toren te blazen. Zaak is dan wel dat de top van de club de juiste keuze maakt met een nieuwe hoofdtrainer. Wie gaan zij nu uit de hoge hoed toveren? Een ‘veilige’ kandidaat, die zich zeker niet met exorbitant gedrag profileert, maakt vrijwel zeker de meeste kans bij de leiding van de Fortunezen.

Zorniger

In de wandelgangen zingen de namen rond van Alexander Zorniger, op dit moment trainer bij het Duitse Greuther Fürth en in het verleden al eens in beeld geweest bij Fortuna, Ivar van Dinteren (op dit moment bezig aan zijn laatste seizoen als assistent-trainer bij FC Twente) en oud-Fortuna-speler Wil Boessen.

Deze Limburger is op dit moment de rechterhand van Adil Ramzi bij de beloften van Jong PSV. Hij stond van medio 2012 tot en met medio 2014 al eens voor de groep bij de club waar hij zelf in het verleden als voetballer grote successen kende. Een andere naam die genoemd wordt als kandidaat-hoofdtrainer van Fortuna is die van Rob Penders.

De voormalig centrale verdediger van onder meer NAC en RBC levert de afgelopen jaren vakkundig werk af bij Keuken Kampioen Divisieclub FC Eindhoven. De oud-prof lijkt echter klaar voor een stapje omhoog, al heeft hij nog een doorlopend contract bij zijn huidige Brabantse werkgever.

De nieuw aan te stellen hoofdtrainer zal er echter sowieso rekening mee moeten houden dat de toekomst van Fortuna Sittard, zeker gezien de financiën en dus het beschikbare budget, nog onzeker is. De plannen om met Fortuna onderdeel te worden van een consortium met diverse (internationale) clubs zijn overigens gestrand.

Oud-international Wesley Sneijder zou hier een rol in gaan spelen, maar dit gaat dus niet door. Dit past een beetje bij de bombastische ideeën die er binnen de Limburgse club in de afgelopen tijd allemaal gespeeld hebben. Naar verwachting kiest men nu echter, vooralsnog, voor een pas op de plaats. Mét ambitie, dat wel.

Heeft Fortuna een fout gemaakt door Burak Yilmaz te contracteren?

  • Ja
  • Nee
427+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
5+
In Limburg loopt de nieuwe Gernot Trauner rond: de reus van Roda
11:48
11+
FC Utrecht wees zomerse Feyenoord-versterking af
11:36
33+
Gelderse Derby onder hoogspanning: ‘Anders 10 jaar geen uitfans’
11:19
58+
Juicekanaal onthult meer details over zaak Quincy Promes
11:00
259+
Trainer velt oordeel over Jong Ajax-debuut doelman Ramaj
10:48
192+
FC Volendam komt met statement over verplaatsen uitwedstrijd tegen Ajax
10:30
26+
Van de Ven verklaart risicovolle spelopvatting Tottenham: “Ik móét wel”
10:15
198+
Belgische media duidelijk over Ajax-terugkeer Overmars: “Gepasseerd station”
10:00
318+
‘PSV gaat voor grote dubbelslag’
09:55
588+
‘Bizarre actie met Ajacied richting Klassieker’
09:40
168+
Vandaag Inside-heren kraken transferbeleid Ajax: “Jong Ajax wint van dit Ajax”
09:15
541+
Ajax overstag: Klassieker wordt woensdag uitgespeeld
09:06
223+
Nieuw Xavi Simons-scenario dreigt voor PSV
08:47
510+
Ajax-coryfeeën eensgezind over nieuwe technisch directeur: “Allerbeste kandidaat”
08:31
781+
‘Steijn laakte Ajax-aankopen Mislintat’
08:12
568+
Ergernis bij Van Hanegem over PSV: “Eerst die Schmidt en nou begint Bosz ook al”
07:51
763+
Driessen komt met bizar Ajax-nieuws: “Net zo lang totdat de rvc weg is”
07:33
559+
Te Kloese heeft grootse Feyenoord-plannen: “Moet gebeuren”
07:17
351+
Derksen wijst ‘ideale’ technisch directeur Ajax aan
23:44
259+
Jan Smit woedend op KNVB die ‘andere wetten’ hanteert
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie